Únorové zasedání Komise ZAV Autoklubu ČR

V pátek 18. února 2022 proběhlo v Brně další setkání Komise ZAV. Tentokrát bylo k jednání přizváno několik hostů z řad jezdců závodů do vrchu. Program zasedání zahrnoval mimo jiné první kolo schvalování reprezentace na letošní rok, přípravu školení jezdců a pořadatelů, představení zásadních změn ve sportovních řádech a několik dalších témat.

V termínu do 31.12.2021 přišlo celkem 13 žádostí o reprezentační podporu na rok 2022. „Komise projednala všechny žádosti a předběžně zařadila dvanáct jezdců do reprezentace na letošní rok. Jedna žádost schválena nebyla. U několika žadatelů potřebujeme upřesnit jejich plány do nadcházející sezóny. Nyní čekáme na spuštění programu podpory sportovních svazů, ve kterém je zahrnuta také státní reprezentace,“ komentoval krátce předseda Komise ZAV – Jan Koudelka.

Dalším bodem setkání byla příprava školení jezdců a pořadatelů, které proběhne v sobotu 5. března 2022 v klubovém domě AČR. Na toto školení bude navazovat vyhlášení výsledků sezóny 2020 a 2021. „Chceme využít přítomnosti většiny vyhlašovaných jezdců na pravidelném předsezónním školení, takže jsme se rozhodli uspořádat slavnostní vyhlášení v tomto termínu. Vzhledem k omezením to dříve nebylo možné. Vyhlašovat budeme oba uplynulé ročníky Mistrovství ČR současných a historických vozidel a rovněž výsledky České trofeje,“ poznamenal generální sekretář AČR – Tomáš Kunc.

Start sezóny se blíží, připravují se Standardní propozice a vzorová Zvláštní ustanovení. „Musíme ještě sladit některé věci, především přihlašovací systém, časomíru a přidělování startovních čísel, abychom měli vše připravené na úvodní podnik, který se pojede 3. dubna na Brněnském okruhu,“ doplnil krátce Aleš Gänsdorfer.

Letošní sezóna je za dveřmi a pro účastníky Mistrovství ČR a České trofeje je připraveno celkem sedm domácích podniků. Začátkem dubna se rozjede také Mistrovství Evropy. Přejeme našim reprezentantům hodně úspěchů v soubojích s evropskou špičkou.

Komise ZAV Autoklubu ČR

Sdílet