Proběhlo školení činovníků rally v Jihlavě

Ve dnech 25.-26. února 2022 proběhlo tradiční předsezónní školení pořadatelů a činovníků rally v Jihlavě. V roce 2021 školení neprobíhalo z důvodu protipandemických opatření prezenčně, a tak tuto obnovenou formou školení všichni zúčastnění přivítali.

Mezi 77 zúčastněnými nechyběli žádní pořadatelé podniků SONAX Mistrovství České republiky 2022 ani Pirelli Rallysprint série 2022. Účastníkům byl představen nový bezpečnostní manuál pro závody rally v České republice, který během zimní přestávky připravila Komise rally Autoklubu ČR ve spolupráci s bezpečnostní skupinou pro pořadatele a činovníky. Dalším důležitým bodem programu bylo sobotní představení novinek a organizačních požadavků pro letošní sezónu.

Kromě pořadatelů se školení účastnili také sportovní komisaři. Činovníci, kteří se školení nezúčastnili, obdrží podklady pro sezónu a v dohodnutém náhradním termínu absolvují přezkoušení. Veškeré podklady ke školení jsou k dispozici také na stránkách Autoklubu ČR, kde si je zájemci mohou prostudovat. „Máme za sebou podařené školení pořadatelů i činovníků rally a osobně jsem rád, že bylo možné ho po roce realizovat opět prezenční formou. To je velmi důležité pro hladký chod jednotlivých podniků a bezpečnost. Věřím, že všichni zúčastnění si ze školení odnesli poznatky, které aplikují při své činnosti v průběhu letošní sezóny,“ okomentoval školení předseda Komise rally Jiří Valenta.

Sdílet