Čeští motokrosaři na startu sezóny MXGP

Prvním závodem série MXGP byla odstartována sezóna mistrovství světa a mistrovství Evropy v motokrosu. Na startu v Matterley Basin nechyběla ani čtveřice českých závodníků.

V nejslabší, ale nabité třidě, EMX125 bojoval český závodník Julius Mikula a člen ACCR Czech Talent Teamu Vítězslav Marek. Ani jednomu z nich bohužel nevyšel závod podle představ. Úspěšnější byl Julius Mikula, který byl celkově hodnocen na patnáctém místě. Vítězslav Marek měl několik pádu a potlučený byl klasifikován jako 24 v pořadí.

Do hodnocení evropské série EMX Open promluvil Martin Krč, který dokázal vybojovat 14 bodů a 13. místo v prvním závodě. Martin by se měl společně se svým týmem zúčastnit všech závodů EMX Open.

Stálým účastníkem v seriálu mistrovství světa je Petr Polák, který hájí barvy týmu JM Honda Racing. V obou ostrých rozjížďkách skončil osmnáctý a celkově byl klasifikován jako dvacátý nejlepší závodník. „Dvakrát jsem měl solidní starty. Pár kol jsem byl v první desítce, než přišla chyba. Byla to velká dávka zkušeností a úžasný pocit, Víme, kde máme zabrat,“ napsal člen ACCR Czech Talent Teamu na své sociální sítě.

Sdílet