Autoklub ČR hostil seminář Komise motokrosu FIM

Po letech se v Praze uskutečnil předsezónní seminář Komise motokrosu Mezinárodní motocyklové federace FIM. O víkendu se do klubového domu Autoklubu České republiky sjeli účastníci ze šesti národních federací.

Sobotní školení bylo spojeno s výkladem řádů pro motokros, superkros, supermoto a snowcross, novinek v pravidlech, řešení protestů a dalších důležitých pravidel. Semináře vedli Ingo Partsch, dlouholetý Race Director MXGP z Rakouska a Jiří Šitina, viceprezident FIM Europe, dlouholetý člen motokrosových komisí FIM a FIM Europe, působil také jako Deputy Race Director MXGP, v současnosti vede také Komisi motokrosu Autoklubu ČR. V neděli pak byl seminář zakončen zkušebními testy, jeden byl určen na licenci pro sportovního komisaře, druhý pro ředitele závodů seriálu mistrovství světa. Licence je platná na tři roky a pro funkci ředitele světového podniku musí být ještě doplněna takzvanou superlicencí.

Do Prahy se na seminář sjeli vedle domácích účastníci ze Švýcarska, Norska, Litvy, Rakouska a Polska. Nedělní program zahájil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR a člen Představenstva FIM. „Bylo mi potěšením pozdravit účastníky semináře a přivítat je v našem krásném klubovém domě. Pro Autoklub České republiky je to důležitý milník. Školení světové motokrosové komise se v Praze koná po více než dvaceti letech! Jsem rád, že naše mezinárodní prestiž v rámci motocyklového sportu stále roste,“ shrnul Jan Šťovíček. Pro české účastníky tak bylo po dlouhé době nespornou výhodou, že za získáním licencí nemuseli cestovat do zahraničí.

Sdílet