LUKÁŠ HUTLA BUDE VE FINÁLE MS

Český plochodrážník Lukáš Hutla obsadil v sobotním závodě Kvalifikačního kola mistrovství světa na ledové ploché dráze ve švédském Örnsköldsviku osmé místo a kvalifikoval do seriálu finálových závodů tohoto šampionátu, který startuje v polovině února v ruském Togliatti.

Přes mírné oteplení se podařilo připravit pořadatelům dráhu, na které se představili jezdci devíti zemí. Závod podle předpokladů ovládli jezdci Ruska. Letos dva nejlepší jezdci své země, mistr Nikita Bogdanov a vicemistr Dmitrij Chomicevič závod zcela ovládli, nepoznali přemožitele a o vítězi závodu rozhodl jejich vzájemný souboj v 18. jízdě, který vyhrál dvacetiletý mistr Evropy z prosince loňského roku Bogdanov. Třetí příčku obsadil domácí Ove Ledström.

Náš Lukáš Hutla zajel minulý týden velmi dobře oba závody švédské ligy a do závodu vstupoval jako jeden z favoritů. Nedařilo se mu sice podle jeho představ, ale postup si nakonec vybojoval a potřetí ve své kariéře bude účastníkem bojů o titul mistra světa. Velmi blízko postupu byl i další český jezdec Jiří Wildt, jehož dělil od postupu jediný bod a skončil devátý. Především ho musí mrzet ztracené body s domácím náhradníkem Söderströmem, který v závodě bodoval v jediné jízdě, a to nejenom na úkor Wildta, ale také třetího Čecha ve startovní listině Andreje Diviše. Ten sice porazil v jedné z jízd Hutlu, ale v dalších jízdách příliš nebodoval a obsadil 11. místo.

Výsledky: 1. Nikita Bogdanov 15, 2. Vitalij Chomicevič 14, 3. Ove Ledström (Švédsko) 12, 4. Harald Simon (Rakousko) 10, 5. Franz Mayerbüchler (Německo), 6. Aki Ala-Riihimäki (Finsko) oba 9, 7. Max Koivula (Finsko), 8. Lukáš Hutla OBA 8, 9. Jiří Wild, 10. Jimmy Hörnel (Švédsko) oba 7, 11. Andrej Divišov 5

Sdílet