Závodníci Salač a König sadili stromy v rámci Dne za obnovu lesa

Motocykloví jezdci Filip Salač a Oliver König se v roli ambasadorů účastnili letošního Dne za obnovu lesa, který se uskutečnil v sobotu 16. října 2021. Potkat jste je mohli na Konopišti ve Středočeském kraji. A přiložili k ruku k dílu a zasadili pěknou řádku stromů!

Obě vycházející hvězdy českého motorsportu dorazily hned zrána a k dispozici byly fanouškům s podpisovými kartami. Stánek Autoklubu ČR byl hned první v připraveném areálu pro veřejnost, která se u parkoviště pod zámkem sjížděla. Ve stanovených intervalech zájemce o sázení stromků svážely na jednotlivé lokality autobusy. A mezitím si návštěvnici mohli projít mezi připravenými stánky s kvízy o přírodě, zdravými produkty a ukázkou přípravy zvěřinových specialit s ochutnávkou.

Možnost získat autogram od českých reprezentantů v závodech silničních motocyklů byla pro dorazivší nejen fanoušky motorsportu příjemným zpestřením. Oba ambasadoři mluvili s návštěvníky i o programu #Nepolese, který si klade za cíl eliminovat nelegální motorismus v lesích a v přírodě. Vzhledem k tomu, že na takové akce, jako je Den za obnovu lesa, chodí lidé, kteří mají přírodu opravdu rádi a záleží jim na její ochraně, šlo o velmi příjemné rozhovory se slovy pochvaly ambasadorům.

A když byla příležitost přiložit ruku k dílu, Filip s Oliverem se chopili nářadí a ukázali, že jsou šikovní nejen za řídítky závodního motocyklu. Sázení nových stromků jim šlo opravdu skvěle od ruky.

Sdílet