PŘEDBĚŽNÝ KALENDÁŘ ZÁVODŮ DO VRCHU PRO ROK 2022 ZVEŘEJNĚN

Nově jmenovaná Komise závodů do vrchu připravuje formát českého mistrovství pro rok 2022. Jedním z prioritních úkolů bylo oslovení pořadatelů a sestavení kalendáře pro nadcházející rok. V tuto chvíli je pro české jezdce připraveno minimálně sedm podniků, většinou na notoricky známých tratích.  

Kromě Mistrovství Evropy ve Šternberku budou všechny podniky uspořádány jako dvojzávod. V sobotu se pojedou dvě tréninkové a dvě závodní jízdy. V neděli bude nově uspořádána jedna tréninková a tři závodní jízdy. Hodnotit se bude součet dvou nejrychlejších časů, první dvě jízdy budou povinné. Další novinkou je návrat hodnocení absolutního pořadí a sjednocení podmínek České trofeje se seriálem Maverick Hill Climb Czech série, který se pojede z větší části ve stejných termínech a na stejných tratích, jako MČR.

„Jsem rád, že se podařilo domluvit sedm podniků domácího šampionátu pro následující rok. V současné chvíli jsou odsouhlasené změny v řádech závodů do vrchu pro nové vydání Ročenky automobilového sportu, aktualizován byl bezpečnostní manuál a dále se pracuje na standardních propozicích, přípravě školení, systému rozdělení reprezentační podpory a podpory jednotlivých pořadatelů,“ komentoval krátce generální sekretář AČR – Tomáš Kunc.

Předběžný kalendář Mistrovství ČR v závodech do vrchu a kalendáře ostatních disciplín, naleznete v novinkách na adrese: Předběžný kalendář automobilového sportu 2022 | Autoklub České republiky

 

Komise ZAV

Sdílet