Senát Autoklubu ČR na ustavujícím zasedání

V úterý 9. listopadu 2021 se konalo ustavující zasedání Senátu Autoklubu České republiky. Nový poradní orgán Prezídia a prezidenta Autoklubu ČR je složen z osobností, které mimořádným způsobem nebo svou celoživotní činností dosáhly úspěchu v některé z oblastí činnosti Autoklubu ČR.

Vytvoření Senátu Autoklubu ČR inicioval vloni na jaře prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček po vzoru Mezinárodní automobilové federace FIA. Byl ustaven rozhodnutím XVI. Valné hromady Autoklubu ČR, Prezídium následně schválilo jeho složení, organizační a jednací řád.

Ustavující zasedání Senátu Autoklubu ČR proběhlo ve slavnostní atmosféře. V Heinzově síni předal všem přítomnům senátorům jmenovací dekrety prezident Autoklubu ČR. Proběhlo seznámení s aktuální strukturou, činnostmi a plány Autoklubu ČR. Senátoři si s odborným výkladem prohlédli klubový dům, aby pak pokračovali v diskuzi při pracovní večeři.

„Bylo mi velkou radostí potkat se s takovými osobnostmi a těším se na spolupráci. Moc si vážím, že přijali nabídku stát se členy našeho nového poradního orgánu Prezídia a děkuji všem za to, že se této práci budou věnovat,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

Složení Senátu Autoklubu České republiky:

Stanislav Minářík – předseda
Ladislav Šustr – místopředseda
Vladimír Dolejš
Josef Fojtík
Petr Hrdlička
Vladimír Junek
Karel Loprais
Květoslav Mašita
Josef Michl
Petr Ondrašík
František Rosický
Josef Zajíček

 

Sdílet