Pech s Uhlem ovládli Rallye Český Krumlov

O uplynulém víkendu se odehrál poslední podnik letošním SONAX Mistrovství České republiky v rally, kterým byla 48. Rallye Český Krumlov. Listopadový termín i třídenní formát soutěže byl nový pro pořadatele, diváky i posádky. Strhující bitvu předvedli Václav Pech s Janem Kopeckým. Vítězem se nakonec stal o pouhé 3,5 sekundy plzeňský jezdec s navigátorem Petrem Uhlem s vozem Ford Focus WRC.

Právě Pech s Uhlem začali nejrychleji při páteční první rychlostní zkoušce na českobudějovickém výstavišti. Při první sobotní sekci sice o vedení přišli, ale na páté rychlostní zkoušce si ho vzali od Kopeckého s Hlouškem zpět. Situace se prakticky opakovala také v druhé sekci pouze s rozdílem, že plzeňská dvojice se již do vedení nevrátila a vítězem první etapy se tak stal Kopecký. Třetím místo držel skvěle jedoucí Černý před Stříteským, Jakešem a Březíkem.

V neděli ráno zatroubil k útoku Pech ujal se vedení s soutěži. To už nepustil až do cíle poslední dvanácté rychlostní zkoušky a zvítězil tak s nicotným rozdílem 3,5 sekundy. Výbornou jízdou si třetí místo zajistili Jan Černý s Petrem Černohorským.  Na čtvrté místo v neděli poskočil Jakeš s Machů a nejlepší pětku uzavřeli Březík s Krajčou. Šestý dokončil Stříteský s Hovorkou. V kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou dominoval po celou soutěž Rakušan Simon Wagner, kterého ve voze Opel Corsa Rally4 navigovala Anne Katharina Stein. Druzí dokončili Miroslav Číž s Jakubem Navrátilem, bronz si odváží David Soldát s Janem Winzigem.

V kategorii historických automobilů zvítězili s vozem Opel Kadett Coupe Miroslav Janota s Petrem Novákem. Před předposlední rychlostní zkouškou museli ze soutěže odstoupit průběžně druzí Libor Kotrmon s Janem Krečmanem. Nádherný a rychlý Ford Escort RS Cosworth postihla závada v podobě porouchané spojky. Na druhém místě v celkovém hodnocení se umístil Tomáš Enge, který dnes vyhrál všechny rychlostní zkoušky. Stanislav Budil s Petrem Vejvodou se umístili na bronzové příčce.

Foto: Jaroslav Červ, FB Rallye Český Krumlov

Sdílet