Filip Salač dnes v první desítce

Dnes odstartoval volnými tréninky program sedmnáctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na portugalském okruhu Algarve. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí CarXpert PrüstelGP, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zahájil víkend třetím místem v odpoledním tréninku, odpoledne byl sedmý.

První trénink znamenal pro Filipa pódiové třetí místo a spokojenost s rychlostí, přestože trať klouzala. Ve druhém tréninku jezdce to bylo lepší a Filipův tým zkoušel tvrdé pneumatiky do závodu. Výsledkem bylo nakonec sedmé místo a velmi dobrý základ pro přímý postup do Q1 o kterém se rozhodne zítra při třetím volném tréninku.

„Dnes byl pro nás dobrý den. V prvním tréninku jsem byl třetí, odpoledne sedmý. Trať mě hodně baví, celý den bylo sucho. Dopoledne to dost klouzalo, grip byl poměrně malý, nebylo to vůbec nagumované. I tak jsem dokázal nakonec zajet slušné kolo. Odpoledne jsme zkoušeli tvrdé pneumatiky do závodu, se kterými jsem nebyl úplně spokojený. Zítra to musíme ještě doladit. V posledním výjezdu na měkkých pneumatikách jsem nezajel špatné kolo bez slipstreamu, hodně jsem ztratil ale na cílové rovince, která je dlouhá a trochu do kopce. Jel jsem bez slipstreamu, protože jsme neodhadli čas na skupinku před námi, ale jsem spokojený, motorka docela funguje, trať mě baví, tak doufám, že se zítra v kvalifikaci zadaří,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto3 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

Sdílet