Polák i Wagenknecht v Itálii na bodech

Stejně jako v loňské sezóně, i letos došlo ke spojování závodů mistrovství světa v motokrosu. Závodníci se tak na trojitý závod přesunuli do italské Pietramuraty, kde je čekaly závody v neděli 24. října, ve středu 27. října a poté znovu v neděli 31. října. Na startu nechyběli ani čeští závodníci.

Petra Poláka, člena ACCR Czech Talent Teamu a stálého účastníka světového šampionátu, potkal při prvním závodě smolný den doprovázený technickými problémy. Na své konto si nepřipsal žádný bod a hodnocen byl na 35. místě. Při druhém závodě se cítil již lépe, ale i tak se nevyhnul skupinovému pádu, který ho připravil o lepší umístění. Klasifikován byl jako dvacátý s pěti mistrovskými body. Také v posledním závodě se mu povedla lépe druhá jízda a s celkovým 23. místem bral i dva body.

Na start se postavil také Jan Wagenknecht, který na světové scéně hájí barvy českého JD Gunnex KTM Racing Teamu. Honza sbírá zkušenosti, avšak ukazuje, že dokáže být také konkurenceschopný. V prvním závodě byl hodnocen jako čtyřiadvacátý. Ve druhém se mu dařilo lépe a získal 4 mistrovské body a 22. pozici. Ve třetím závodě bral jeden bod a 25. místo.

Sdílet