Filip Salač dokončil v Misanu desátý

V neděli 24. října vyvrcholil letošní šestnáctý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu startoval z první řady a v prvních kolech se držel na dostřel pódiu, cílem nakonec projel jako desátý.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa pád a osmnácté místo. „Ráno ve warm-upu byly ještě těžší podmínky než včera v kvalifikaci, kdy to nebylo ani mokré, ani suché. Předním kolem jsem najel na mokrý flek a spadl jsem ke konci. Byla to moje chyba, takhle ve warm-upu spadnout, ale děkuji týmu, že dal motorku do kupy,“ popsal dopolední část neděle Salač.

V závodě se českému zástupci podařila úvodní kola a držel se mezi nejlepšími pěti jezdci na dostřel pódiu.  V sedmém kole se propadl na sedmé místo. Propad pořadím se bohužel nedařilo zastavit, a tak okolo desátého kola jsme českého jezdce chvíli viděli i mimo nejlepší desítku. Cílem nakonec projel jako desátý. „Neměl jsem úplně špatný start, držel jsem se ze začátku na třetím až čtvrtém místě. Pak jsem měl kontakt s jinými jezdci a propadl jsem se. Už se mi nedařilo dostat se na tu pozici zpět. Byl to těžký závod, měl jsem problémy s přilnavostí obou kol, ztrácel jsem hodně na brzdách. Zároveň jsem trochu ztrácel na akceleraci svou váhou, ale TOP10 není úplně špatný výsledek. Chtěl jsem závod dojet, protože po těch čtyřech nepodařených závodech, kdy jsem nedojel, je tohle pro nás dobrý výsledek a uvidíme co v Portimão, kde to mám také rád. Už se těším a děkuji všem za podporu,“ okomentoval šestnáctý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká jeden víkend pauza. Poté se jezdci utkají o další světové body v portugalském Algarve. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme v neděli 7. listopadu.

Sdílet