Filip Salač v kvalifikaci druhý

Druhým dnem pokračoval letošní šestnáctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu v italském Misanu. Na trať opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač čtvrtý a postoupil tak přímo do Q2. V té se mu podařilo vybojovat skvělé druhé místo!

Poslední trénink znamenal pro Filipa čtvrté místo a přímý postup do Q1. Bez problému to ale nebylo. Naštěstí drobný pád neznamenal pro Filipa ani motocykl žádnou újmu. Následná kvalifikace Salačovi vyšla skvěle a vybojoval druhé místo. Pro zítřejší závod tak má perfektní předpoklady pro další bodový zisk. „Zítra budu startovat z první řady, tady je to hodně důležité, protože první kolo v Misanu je strašně obtížné a může se hodně ztratit. Budu to mít trochu jednodušší takhle zpředu. Těším se na to, celý víkend se pohybuji v nejlepší pětce. Dnes ráno jsem měl ve třetím volném tréninku opět malinký pád, sklouzlo to na předek. Ale nic se nestalo, motorku jsem zvedl a jel jsem dál. Jsem teď pozitivně naladěný, psychicky i fyzicky jsem v pohodě. Myslím si, že trénink na endurace v Mostě mi dal hodně moc. Těším se na zítra, bude asi sucho, takže bude všechno jinak. Doufám, že si závod užiju a podaří se mi zajet slušný výsledek. Děkuji všem za podporu,“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto3 již od 11:00 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Sdílet