Podařená premiéra Erika Caise ve WRC2

Dvojice českých talentovaných jezdců disciplíny rally se o uplynulém víkendu vydala bojovat na tratě mistrovství světa v rally ve Španělsku. Slavná RallyRACC Catalunya – Costa Daurada se stala očekávanou premiérou v seriálu WRC pro Erika Caise s navigátorkou Jindřiškou Žákovou i Dominika Stříteského se spolujezdcem Jiřím Hovorkou.

Páteční etapa vyšla lépe Caisovi jedoucímu v rámci kategorie WRC2. Ten se držel na sedmém místě mezi všemi vozy Rally2, Stříteský jedoucí WRC3 byl jedenáctý. Rozdíly ovšem po prvních šesti rychlostních zkouškách byly velmi těsné, a tak i jedenáctý Dominik ztrácel na vedoucího Francouze Camilliho pouze lehce přes jednu minutu.

Sobotní ráno pro české barvy bohužel nebylo šťastné. Dominik Stříteský hned na prvním ranním testu havaroval a cesta jeho Škody Fabie Rally2 katalánskou soutěží tím skončila. Lépe se dařilo Caisovi, ten doslova zazářil při jedenáctém testu, kde porazil zvučná jména v čele Gryazinem, Østbergem či Suninenem a stal se vítězem této rychlostní zkoušky v rámci kategorie WRC2.

Sedmá příčka po sobotní etapě dávala Caisovi naděje na dobrý výsledek. V šestnácté rychlostní zkoušce přeskočil Poláka Kajetanowicze a když v závěrečné „erzetě“ havaroval Bulacia Wilkinson, poskočil český jezdec na páté místo mezi všemi vozy Rally2. Celkově obsadil třinácté místo absolutně a třetí v rámci WRC2.

Sdílet