Ondřej Medlík mistrem Evropy v autocrossu

Posledního závodu mistrovství Evropy v autocrossu na trati Mollerussa se o uplynulém víkendu 9. – 10. října zúčastnila řada reprezentantů z České republiky. 

Na druhý pódiový stupínek se v prestižní divizi SuperBuggy postavil český jezdec David Horák, kterého doplnil bronzový Petr Bartoš. Jakub Kubíček dokončil finále čtvrtý a získal tak bronz v celkovém hodnocení letošní sezóny. Petr Nikodém při své premiérové sezóně v divizi SuperBuggy v rámci mistrovství Evropy bere páté místo. Také závěr nejlepší desítky patří českým jezdcům ve složení Hrubý, Jordák, Hošek a Výborný.

Druhou bronzovou medaili v celkovém pořadí letošního šampionátu vybojoval Jakub Novotný, který sezónu završil v Mollerusse též třetím místem v rámci své divize Buggy1600. Kompletní stupně vítězů obsadili čeští jezdci v divizi JuniorBuggy. Vítězem se stal Arnošt Florián, kterého doplnil Ondřej Medlík a Daniel Pytloun. Pro Medlíka ale mělo stříbro příchuť zlata. Druhé místo mu stačilo k zisku letošního titulu mistra Evropy právě před Floriánem a třetím Jakubem Šafránkem.

Sdílet