Pardubický plochodrážní víkend se vydařil

Páteční program zahájil finálový juniorský závod do 21 let. Vítězem závodu a mistrem světa se stal polský reprezentant Jakub Miśkowiak, za jehož zády se umístil Mads Hansen z Dánska a český reprezentant Jan Kvěch. Kvěch zajížděl skvělé výsledky a nebýt zdravotní indispozice, mohl pomýšlet i na dobrá umístění v seriálu. Skvěle se na pardubickém oválu předvedlo české juniorské duo – šestý Petr Chlupáč a devátý Daniel Klíma.

V sobotu byl na programu 47. ročník Zlaté stuhy juniorů. Také zde byl nejlepší závodníkem Polák, konkrétně Mateuesz Świdnicki. Druhý skončil Alexander Woentin ze Švédska a třetí stále zrychlující Petr Chlupáč z pražské Markéty. Daniel Klíma byl klasifikován jako pátý, Daniel Šilhán jako jedenáctý a potřebné zkušenosti nasbíral také osmnáctý Jan Jeníček.

Kromě ploché dráhy se během sobotního programu představili i jezdci vzkvétající disciplíny flattrack. Na startu nechyběla ani pětice českých závodníků. Nejúspěšnějším Čechem byl pátý Ervín Krajčovič. Jiří Kraus skončil devátý, Ondřej Svědík čtrnáctý a Kamil Peuker bral 20. místo. Na 22. pozici skončil Tomáš Kolařík, pro kterého se jednalo o premiérový start na MS na divokou kartu. Vítězství v závodě získal Kevin Corradetti.

Zlatým hřebem víkendu byl 73. ročník Zlaté přilby města Pardubice. Nabité a mezinárodně obsazené tribuny pardubického plochodrážního oválu ukázaly, že plochá dráha v Pardubicích patří k předním sportům tohoto města. Vítězství v závodě získal polský závodník Patryk Dudek. Své předchozí vítězství neobhájil Australan Jason Doyle, který skončil druhý. Finský reprezentant Timo Lahti byl hodnocen jako třetí. Z českých závodníků se nejdále dostal Petr Chlupáč.

 

Sdílet