Motocyklista König zakončil sezonu osmým místem

Poslední letošní závod v kategorii Supersport 300 čekal na Olivera Königa. Sezonu zakončil v Portugalsku na osmé příčce, v celkovém pořadí šampionátu mistrovství světa je 11. nejlepší jezdec se 64 body. „To je velký posun, protože v minulých letech jsem neměl ani deset bodů. Moc mě těší, že jsem vybojoval stupně vítězů v Mostě a ke konci sezony jsem pokaždé bojoval s těmi nejlepšími,“ prohlásil talentovaný český jezdec. „Oliver ukázal letos svůj potenciál, posouval se každým závodem vpřed. Systematická práce byla vidět. To spousta kluků takový progres neprokázala,“ dodal Miloš Čihák, manažer týmu Movisio by MIE.

Chtěl se rozloučit umístněním na stupních vítězů, opět k tomu nebylo daleko. Oliver König se totiž pohyboval v první skupině, čtyři kola před koncem se dokonce objevil na druhém místě. „Je to vždycky skvělý pocit být vpředu z celého startovního pole, bohužel mi to moc dlouho nevydrželo. Čerpal jsem hlavně na cílové rovince ze slipstreamu, ale občas se mi to zcela nepovedlo,“ popisoval dění na trati König, který se však ke konci propadl.

V jeden moment jsem byl v jedné zatáčce delší, soupeři toho využili a poslali to pode mně. Těchto chybiček tam pak přibylo více a dojel jsem na osmém místě,“ tvrdil König, který byl s letošní sezonou spokojen. Jeho nejlepší momentem byly výkony v domácím závodě v Mostě, kde dojel na třetí příčce. „Škoda úvodu sezony, kdy byl pro mě problém se dostat do první desítky. To jsou ale zkušenosti, ze kterých jsme se poučili a zužitkovali je. V posledních závodech jsme stabilně dojížděli vpředu. Projevila se skvělá práce mechaniků nebo manažera, moc za to děkuji,“ dodal talentovaný český jezdec.

Ve třídě Supersport 300 skončil König v roce 2019 na 28. místě a dojel 5 závodů. V loňském roce byl celkově 31. a zúčastnil se 8 závodů. Až letos má pražský rodák za sebou kompletní sezonu, ve které skončil celkově jedenáctý. „Také v Portugalsku Oliver předvedl jeden z hodně vydařených víkendů, hodnotím to určitě pozitivně. Myslím, že se nám během roku dokázalo skvěle vyladit motorku, konečně se zlepšil v kvalifikacích, prakticky vůbec v závodech nespadl a bojovali jsme s nejrychlejšími kluky. Z toho mám radost. Je potřeba také poděkovat našim partnerům, kteří nám pomohli,“ hodnotil rok zkušený manažer Miloš Čihák.

Sdílet