ME v autocrossu pokračovalo ve Francii

Šestého závodu mistrovství Evropy v autocrossu se o uplynulém víkendu 18. a 19. září znovu zúčastnila početná jezdecká výprava reprezentantů z České republiky. Závod se uskutečnil na trati St. Igny De Vers, která měří 882 metrů.

Na třetí pódiový stupínek se v prestižní divizi SuperBuggy postavil český reprezentant Jakub Kubíček, na kterého podal Ervins Grencis neúspěšný protest. Talentovaný Petr Nikodém byl ve finále vyloučen za pomoc mechanika na startu, celkově byl však klasifikován na místě desátém. Do hodnocení divize promluvil ještě čtrnáctý Jaroslav Hošek, šestnáctý Otakar Výborný, dvaadvacátý Martin Hrubý a třiadvacátý Radek Jordák.

V divizi Buggy1600 jsme mohli očekávat dobré výsledky člena ACCR Czech Talent Teamu Jakuba Novotného. V konečném pořadí si odváží nepopulární čtvrtou pozici po technických problémech. Na fotografiích však dokazuje, že to byl jezdecky náročný závod.

Mezi juniorskými závodníky divize JuniorBuggy předvedl skvělý výkon celkově třetí Ondřej Medlík. O čtvrté místo sváděli dlouhé souboje Daniel Pytloun a Arnošt Florián. První jmenovaný byl nakonec úspěšnější. Do nejlepší desítky promluvili ještě sedmý Jakub Šafránek, osmá Eliška Pytlounová a devátý Filip Duřt.

Sdílet