Vítězslav Marek získal titul mistra Evropy

Vítězslav Marek, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu, sbírá i v letošní sezóně jeden úspěch za druhým. Stvrdil to o víkendu skvělým výsledkem při finálovém závodě EMX85, který se jel na Sardinii v hlubokém písku trati Riola Sardo.

První jízdu ovládl s plným počtem bodů avšak s minimálním náskokem na druhou Holanďanku Lotte Van Drunen. Ve druhé jízdě sváděl boje zejména s Lotyšem Janisem Martinsem Reisulisem a rozjížďku dokončil na druhém místě. Součet bodů ho však vyšvihl na stupínek nejvyšší a talentovaný Víťa si tak ze Sardinie odváží zlatý pohár a titul Mistra Evropy 85ccm!

„Cítím se fantasticky! Tohle byl můj první oficiální rok ve třídě 85ccm. Za vítězství jsem velmi rád, protože v Řecku jsem na mistrovství světa skončil druhý, z toho jsem byl smutný, ale teď jsem první a jsem šťastný,“ sdělil Marek po dojezdu do cíle.

Už v neděli 26. září můžete vidět tohoto talentovaného závodníka na MMČR Juniorů v Pacově, kde se představí ve vyšší kubatuře, konkrétně mezi jezdci na stopětadvacítkách.

Sdílet