Filip Salač na hranici první desítky

Dnes odstartoval volnými tréninky program čtrnáctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na italském okruhu Misano. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí CarXpert PrüstelGP, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zahájil víkend jedenáctým místem v odpoledním tréninku, odpoledne byl devátý.

První trénink znamenal pro Filipa solidní jedenácté místo a spokojenost s rychlostí. Ve druhém tréninku jezdce potrápil déšť a řada z nich včetně Filipa tak nestihla dokončit své rychlé kolo. Po dnešním programu Filip přesto drží umístění v nejlepší desítce a má tak dobrou výchozí pozici pro přímý postup do Q2.

„S dneškem jsem docela spokojený, tempo bylo dobré, od začátku jsem byl silný. Vedl jsem polovinu prvního tréninku, ale když jsme dali nové pneumatiky, opět jsem zajížděl nejrychlejší kolo sám. Dal jsem tři rychlá kola po sobě, to bylo dobré. Ve druhém tréninku jsme spíše zkoušeli věci, ale i tak jsem byl vpředu. Ke konci druhého tréninku začalo pršet, takže jsem úplně nestihl dát to rychlé kolo, ale to nevadí. Jsem po dnešku celkově v TOP10 a jsem spokojený. Motorka funguje a teď koukneme na data a musíme se podívat na to, co můžeme zlepšit do zítřejší kvalifikace,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto3 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

Sdílet