AKTUALITY Z 280. ZASEDÁNÍ PREZÍDIA AUTOKLUBU ČR

V úterý 7. září 2021 se uskutečnilo 280. zasedání Prezídia Autoklubu České republiky. Diskutovala se poločasová rekapitulace sezóny, složení Senátu Autoklubu ČR a příprava XIII. Výroční konference.

V úvodním slově prezident Autoklubu ČR konstatoval, že sportovní sezóna je nabitá jako nikdy. „Paradoxně nám k tomu napomohla pandemie a přetrvávající mimořádná opatření v některých zemích. Na mezinárodním poli jsme velmi aktivní a podařilo se nám získat i podniky prestižních světových seriálů,“ předeslal Jan Šťovíček a zmínil spolupořadatelství Autoklubu ČR na MXGP v Lokti, MS Superbiků v Mostě, MS Supermoto ve Vysokém Mýtě, Barum Czech Rally Zlín, ale i veteránských 1000 mil československých. „Právě na barumce jsme přivítali Mohammeda ben Sulayema, viceprezidenta FIA, na naše pozvání přijeli i prezidenti spřátelených federací. Pro Autoklub ČR je to skvělá vizitka na mezinárodní scéně, posouvá nás to výš. Dobré jméno Autoklubu ČR se daří razit i na domácí scéně, v klubovém domě se konalo jednání Expertní komise PRÁVO A FINANCE při Národní radě pro sport, rozvíjí se spolupráce s Národní sportovní agenturou,“ přiblížil Jan Šťovíček a poděkoval všem pořadatelům za skvěle zvládnuté závody.

Členové Prezídia projednali termín XIII. Výroční konference Autoklub ČR, schválili, že se uskuteční v sobotu 27. listopadu 2021.

Viceprezident pro motocyklový sport Petr Moravec zmínil vzrůstající počty žádostí o licence a podal zprávu o průběhu sezóny. Viceprezident pro automobilový sport Jiří Valenta informoval o neuskutečnění se FIA Motorsport Games. Výkonný výbor Automobilového sportu se bude zabývat přípravou hodnocení a plánování termínu výročních setkání za jednotlivé disciplíny. Viceprezident pro obecný motorismus Jiří Čáp představil kandidáty do komise pro obecný motorismus, návrh byl jednomyslně schválen. Viceprezident pro podporu významných sportovních akcí Jan Regner přednesl Prezídiu návrh o vypracování studie ekonomických přínosů významných akcí Autoklubu ČR. Viceprezident pro zájmovou činnost František Čečil připomněl, že aktuálně je odjeto 8 podniků z desetidílného Poháru historických vozidel Asociace veteran car clubů AČR a také podal report ze soutěže historických vozidel Oldtimer Mladá Boleslav. Národní sraz karavanistů proběhne o víkendu v Hradci Králové. Handicapovaní motoristé odjeli již tradiční Memoriál Jiřího Bergra. Předseda Klubu závodníků veteránů Evžen Erban pozval ostatní členy Prezídia na schůzi, kde budou oceňovat své členy, proběhne v sobotu 9. října 2021.

Novým předsedou Disciplinární komise byl zvolen Jan Staněk. Dále bylo zvoleno vedení Senátu Autoklubu ČR, poradního orgánu prezidenta Autoklubu ČR, předsedou Stanislav Minářík, místopředsedou Vladimír Šustr.

Příští zasedání Prezídia Autoklubu ČR proběhne 12. října 2021.

 

Sdílet