Zlatý věnec v Nové Pace pro Kubíčka, Šimurdu a Floriána

Pátý podnik letošního Mistrovství Evropy v autocrossu se konal o uplynulém víkendu v Nové Pace. Pořadatelům z Auto klub v AČR Nová Paka se podařilo připravit skvělé závody a čeští reprezentanti se za to odvděčili skvělými výsledky. Těm přihlíželo velké množství fanoušků, pro který byl též připravený bohatý doprovodný program.

Doslova českou záležitostí byla divize Junior Buggy. Vítězného Arnošta Floriána doplnil na stupních vítězů stříbrný Ondřej Medlík a bronzový Filip Duřt. Medlík se tak dostal do celkového vedení v tabulce, pouhé čtyři body na něj ztrácí v Nové Pace pátý Daniel Pytloun. Oranžová Škoda Fabia Petra Šimurdy byla nejrychlejším vozem divize Touring Autocross. Druhé místo obsadil Jan Bartoš a bronz si z Nové Paky odvezl Lukáš Červený, který se tak dostal do čela seriálu.

Rychle zapomenout na uplynulý víkend budou chtít čeští reprezentanti v divizi Buggy 1600. Jakub Novotný i Filip Hartman si nepřipsali ani bod a v propadli se v tabulce této třídy. Spokojený z Nové Paky odjížděl Jakub Kubíček. Ten si připsal vítězství v královské divizi Super Buggy když porazil i legendárního Bernda Stubbeho. Nejlepší pětku uzavřel Petr Nikodém, který se v celkové tabulce drží se 113 body na čtvrté příčce. Druhý Kubíček má ale jen o deset bodů více a ztrácí pouhý bod na vedoucího Ervinse Grencise. V této prestižní divizi tak fanoušky čeká ještě pořádně napínavá bitva o titul mistra Evropy. Příští závod seriálu Mistrovství Evropy v autocrossu se bude konat za 2 týdny ve Francii.

Sdílet