Oba české týmy se v silné konkurenci na ISDE neztratily

Český World Trophy team ve složení Kryštof Kouble, Jaromír Romančík, Jiří Hádek a Adolf Živný v boji o světovou trofej na endurové Šestidenní získal šesté místo.
Bojoval s týmem Portugalska celých šest dní o lepší umístění. V celkovém součtu nakonec prohrál o jednu minutu. I po vynikajícím výkonu na závěrečném motokrosu, kdy Jaromír Romančík, který startoval ve třídě E2, odstartoval na prvním místě a vedl celé startovní pole. Po menší jezdecké chybě nakonec skončil na vynikajícím čtvrtém místě. Ve třídě E3 dosáhl vynikajícího výsledku Kryštof Kouble, který dojel na pátém místě v silné konkurenci. Z vítězství v boji o Světovou trofej se radovali domácí Italové, kteří závod ovládli popatnácté v historii a poprvé od roku 2007.
Juniorský tým byl omlazen dvěma mladými jezdci Matyášem Chlumem a Matějem Škutou pro které byl start na Šestidenní premiérou. Ve trojici s nimi startoval Robert Friedrich. Toto družstvo se umístilo na pátém místě, což je nejlepší výsledek pro český juniorský tým za posledních několik let.

Sdílet