PŘEDPOSLEDNÍ ZÁVOD ME ZAV přivítala ILIRSKÁ BISTRICA

Před zhruba osmi tisíci diváky se podařilo slovinským pořadatelům úspěšně uspořádat předposlední podnik letos covidem zkráceného seriálu ME. Na trati, kde byly již v minulosti dva zpomalovací retardéry, přibyl velmi pomalý kruhový objezd, který se jel zprava doleva. Na  trať o délce 5 km, která nyní trochu připomíná slalom a příliš zvýhodňuje vozy s pohonem čtyř kol, se v prvním sobotním tréninku vydaly dvě stovky závodních vozů, moderních i historických.

I obě nedělní závodní jízdy se nakonec odjely za slunečného počasí, i když kapky deště před druhou jízdou nevěštily nic dobrého. Našim reprezentantům jak moderních, tak historických vozů se tradičně dařilo, zrovna tak jako jejich většinou italským konkurentům, jak vidno z přiložených výsledků.

Kategorii 1 ovládl Karl Schagerl před Dubai a Danem Michlem, v kategorii 2 byl nejrychlejší Simone Faggioli před Christianem Merlim a Sebastianem Petitem. Historické vozy v celkovém pořadí ovládli Italové Lottini a Turiziani na Osellách před Jean Maria Almerasem.

Sdílet