MLADÍ PLOŠINÁŘI VYBOJOVALI SVĚTOVÉ STŘÍBRO A BRONZ

Čtrnáct dnů po bojích o nejlepšího Evropana v kategorii do 125 ccm v ukrajinském Rovně se v německém Diedenbergenu bojovalo o primát světový. Na rozdíl od závodu evropského, tak v tom světovém závodí jezdci o dva roky starší a i to je zřejmě příčinou menšího počtu startujících.

Česká republika jako jediná země dokázala vyslat na obě měření sil kvarteto závodníků. Samozřejmě i nás se dotkla věková hranice, protože nejlepší z Rovna Karel Průša je teprve jedenáctiletý, ale přesto jsme dokázali do Německa odjet ve velice kvalitním složení. O tom svědčí ta skutečnost, že jenom Holanďan jezdící s německou licencí Lester Mathijsen dokázal být lepší než naše dvojice Matěj Frýza a Dominik Hrbek. Čtrnáctiletý jezdec plochodrážního klubu Plzeň Matěj Frýza ztratil bod pouze s pozdějším šampiónem, který vyhrál závod s plným bodovým dvanáctibodovým ziskem, jeho o dva roky mladší pardubický kolega pak vybojoval bodů devět. Opět se potvrdilo, že to v této disciplíně opravdu umíme. Další dva naši jezdci plzeňský Oliver Schmid a chabařovický Štěpán Ševčík skončili na devátém a třináctém místě.

Teď už je jenom na našich úspěšných mladících, aby dokázali na své úspěchy navázat. Poděkování samozřejmě patří nejenom jezdcům, ale také jejich nejbližším. Protože o jejich pohodu a technickou připravenost se starají především nejbližší rodinní příslušníci. Poděkování samozřejmě míří i do sportovního centra mládeže ve Slaném a to nejenom za sportovní přípravu, ale i za to, že umožnili našim jezdcům účast na tréninkovém kempu FIM, který tomuto závodu po dva dny předcházel.

Sdílet