Trucky, NASCAR & Formule: víkend nabitý motorsportem v Mostě! 

Již na tento víkend 27. – 29. srpna připravil mostecký autodrom pro fanoušky motorsportu opravdu mimořádnou porci okruhového závodění. Vedle mistrovství Evropy závodních tahačů to bude i evropská série NASCAR a MAXX Formula.

Czech Truck Prix a OMV MaxxMotion NASCAR Show svedly do jednoho víkendu známé okolnosti, které neumožnily pořádání NASCAR ani v jednom z dřívějších termínů. Poslední prázdninový víkend tak zažije mostecký autodrom opravdu velkolepou podívanou, kterou obohatí ještě neopakovatelný zvuk velkoobjemových formulí z nedávné historie.

Závodní víkend začne pátečními tréninky a na sobotu i neděli jsou pak připraveny vždy dva závody trucků a dva závody NASCAR (NWES 2 a NWES PRO). MAXX Formula zajede v sobotu i v neděli po jednom závodě.

Každý z plánovaných podniků slibuje mimořádně napínavou podívanou. Na start Czech Truck Prix se postaví 17 tahačů. Tři speciály domácí Buggyry v čele s Adamem Lackem samozřejmě nebudou chybět.

Ještě o něco dramatičtější souboje potom pravděpodobně nabídne téměř třicítka vozů NASCAR. Časté kontakty i dramatické zvraty jsou magnetem pro diváky a díky identickým vozům s výkonem 400 koní jsou i zárukou ryzího závodění. Vedle hlavní hvězdy, kterou bude mistr světa F1 a vítěz Indianapolis 500 Jacques Villeneuve, se v Mostě s číslem 7 představí i český Martin Doubek.

MAXX Formula míří do Mostu po své poslední zastávce z nizozemského Assenu. Půjde o jednu z mála příležitostí vidět u nás v akci monoposty různých kategorií formulí včetně starších F1, SuperLeague Formule, GP2 a dalších. S monopostem GP2 Dallara se na start postaví i Češka Veronika Jaksch.

Další dobrou zprávou je, že po časech, kdy to epidemiologická situace nedovolovala, budou návštěvníci opět moci i do paddocku a užijí si tak atmosféru se vším všudy.

Připraven je i doprovodný program, jehož součástí bude tradiční TruckFest, který vyvrcholí v sobotu večer spanilou jízdou po mosteckém okruhu.

Ještě do čtvrtka 26. 8. mohou fanoušci zakoupit vstupenky v předprodeji za zvýhodněnou cenu. Pokud se však někdo rozhodne dorazit až během víkendu, vstupenky budou k dostání i na místě.

Sdílet