ÚSTECKÁ JEDNADVACÍTKA OPĚT V KALENDÁŘI MČR

Po vynucené pauze se do seriálu MČR v závodech do vrchu vrací „Ústecká 21“. Jedna z nejkrásnějších a nejnáročnějších českých tratí přivítá začátkem září nejen naši domácí špičku, ale také účastníky Mezinárodního mistrovství Slovenska soudobých a historických vozidel, Zóny střední Evropy historiků a České trofeje. Nadcházející podnik v závodech do vrchu se opět pojede jako Memoriál Miroslava Urbana, dlouholetého pořadatele tohoto legendárního závodu.

Ústecká 21 vždy přiláká velký počet jezdců i diváků. Její historie sahá až do počátku sedmdesátých let minulého století a jednadvaceti zatáčkami na Andrlův chlum už projelo bezpočet slavných závodníků nejen z naší republiky. Poslední ročníky tohoto závodu byly zároveň vzpomínkou na Miroslava Urbana, který Ústecké 21 zasvětil celý svůj život, a také na Otakara Krámského, jehož jméno je s historií podniku rovněž pevně spjato.

Letošní ročník Ústecké 21 se koná v termínu 11. – 12. září 2021 a na adrese: Přihlášení | AČR – Informační systém (autoklub.cz) jsou spuštěny přihlášky do závodu.

Do startu 64. a 65. pokračování „jednadvacítky“ už nezbývá ani měsíc a pořadatelé z Auto klubu Ústí nad Orlicí finišují s přípravami tratě. „Vzhledem k roční pauze máme o něco víc práce, příroda nám nic neodpustí, takže musíme prořezat náletové dřeviny a vysekat příkopy, vysvětluje Luděk Neťuka – činovník pro bezpečnost závodu a dodává: „Pochopitelně je nutné zbavit celou trať nánosu jehličí a dalších nečistot, zkontrolovat svodidla a případně opravit poškozené části, aby byla trať připravená tak, jak se od nás očekává. Už se těšíme na setkání se všemi závodníky a příznivci závodů do vrchu. Jsme rádi, že můžeme podnik uspořádat i s diváky, i když hygienická opatření se nám pochopitelně nevyhnou.“

Letošní ročník Ústecké 21 můžete navštívit o víkendu 11. – 12. září 2021.  Trať na Andrlův chlum nabízí na délce 3650 metrů jedenadvacet náročných zatáček a téměř 210 metrů převýšení.

Sdílet