Ohlédnutí za Flat trackovým víkendem v Divišově

O uplynulém víkendu pokračovalo MMČR Flat Track rovnou dvěma závody na dráze v Divišově. Na sobotní závod pořadatelé upravili ovál a jezdci měli možnost vyzkoušet si formát dráhy TT. Při takovém závodě mohou závodníci použít přední brzdu a na dráze zatáčí i na pravou stranu. V neděli pak jezdci startovali na obvyklém oválu.

Sobota

V sobotu ve třídě FT1 nedal nikomu šanci Ervín Krajčovič, který zvítězil ve všech jízdách včetně té finálové a po tomto víkendu vyhoupl do vedení celého mistrovství. Celý den mu skvěle sekundoval další bývalý motokrosař, Ondřej Svědík. Ve finále však ihned po startu, kde bylo velice těsno, udělal chybu při souboji o čelní pozice a propadl se až na konec dvanáctičlenné finálové jízdy. Odtud se potom krásnými souboji dostal až na třetí místo za Rakušana Hansona Schrufa.

1. Ervín Krajčovič – KTM

2. Hanson Schruf – KTM

3. Ondřej Svědík – Yamaha

4. Jiří Kraus – Honda

5. Yasmin Poppenreiter – GasGas

Ve třídě FT Classics po celý den bojovali o první místa Jiří Mikšovský a Petr Kolář. Druhý jmenovaný ale ve druhé jízdě zadřel motor v momentu, kdy se dostal na první pozici a Jiří Mikšovský už neměl šanci zareagovat. Nikomu se nic naštěstí nestalo, ale jejich motocykly už dál pokračovat nemohly. Ve finále na 15 kol si to rozdávali o první místo Jiří Slezák a Radek Bednář, v tomto pořadí i dojeli a na třetím místě se umístil Michal Rössler.

1. Jiří Slezák – Jawa

2. Radek Bednář – Suzuki

3. Michal Rössler – Honda

Třída veteránů nabídla spanilou jízdu letos zatím neporaženého Jaroslava Franců. O druhé místo se odehrávaly tvrdé boje mezi Romanem Markem a Milanem Jurikem.

1. Jaroslav Franců – Jawa

2. Roman Marek – Čz

3. Milan Jurik – Jawa

Neděle

Nedělní závod FT1 nabídl návrat na přední pozice Jiřího Krause, který se přeci jen cítí víc doma na oválu a tak měl po základních třech jízdách úplnou rovnost bodů s Ervínem Krajčovičem. Jako třetí do finále postoupila jediná žena na startu, Rakušanka Yasmin Poppenreiter. Ve finále se po dobrém startu pokusil všem ujet Krajčovič a Jiří Kraus ho následoval. Mezi oběma závodníky se vytvořil desetimetrový odstup, ale před polovinou finálové jízdy udělal chybu na třetím místě jedoucí Ondřej Svědík a dostal svou Yamahu do tvrdého kontaktu s mantinelem. Pád to byl tvrdý, ale naštěstí se obešel bez zranění. Jízda se však musela přerušit. V restartu na zbylých 7 kol se jezdci seřadili za sebou podle posledního průjezdu cílem. Skvěle odstartoval druhý Kraus, který se tímto dokázal udržet prvního Krajčoviče, na kterého v posledních kolech vytvářel velký tlak. Nakonec oba borce dělilo na cílové čáře jen několik centimetrů ve prospěch Krajčoviče. Oba dva nakonec byli jediní čeští zástupci v TOP5. Na třetím místě ve finále dojel dlouholetý účastník mistrovství světa, Rakušan Hanson Schruf.

1. Ervín Krajčovič – KTM

2. Jiří Kraus – Honda

3. Hanson Schruf – KTM

4. Martin Sulzbacher – KTM

5. Lukas Simon – KTM

Ve třídě klasiků v nedělním oválu všem kraloval potlučený Jiří Mikšovský, který za pomoci svých konkurentů dokázal dát do kupy svoji Yamahu přes noc. Nejvíce se mu přiblížil vítěz minulého dne Jiří Slezák před třetím Radkem Bednářem.
1. Jiří Mikšovský – Yamaha

2. Jiří Slezák – Jawa

3. Radek Bednář – Suzuki

Veteránská třída stejně jako v sobotu nabídla spoustu soubojů na strojích vyrobených před rokem 1962, nejlépe však opět dojel do cíle Jaroslav Franců před druhým Romanem Markem a třetím Milanem Jurikem.
1. Jaroslav Franců – Jawa

2. Roman Marek – Čz

3. Milan Jurik – Jawa

Foto: Radek Karkys

Sdílet