Filip Salač dokončil dvanáctý

V neděli 15. srpna vyvrcholil letošní jedenáctý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu startoval z šestnáctého místa, ale po dobrém startu se propracoval na hranici nejlepší desítky. Cílem nakonec projel jako dvanáctý a připsal si další čtyři světové body.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa desáté místo a spokojenost před závodem. „Ráno ve warm-upu jsem dojel desátý a byl jsem spokojený, ale dělali jsme drobné změny na motocyklu do závodu,“ popsal dopolední část neděle Salač.

V závodě se českému zástupci podařil start a posunul se o několik pozic dopředu. Po několika soubojích se bohužel Filipovi i některým jeho soupeřům utrhla vedoucí skupina a již se jim ji nepodařilo dojet. Cílem tak Salač nakonec projel jako dvanáctý a při druhém startu ve staronovém týmu opět bodoval. „Do závodu jsem měl dobrý start, cílem prvního kola jsem projížděl na desátém místě, ale pak se nám s po soubojích s dalšími jezdci utrhla ta první skupinka a už jsem nebyl schopný je dojet. Od poloviny závodu, kdy se mi trochu ojelo přední kolo, tak jsem měl trochu problémy s odskakováním a nemohl jsem tak pozdě brzdit. Celý závod jsem jel sám a vyzkoušel jsem hodně nových věcí, to pro mě bylo hodně důležité, protože jsem zatím jezdil rychlá kola jen za někým, ale takhle jsem jel celý závod 1:37, takže mi to dalo nové zkušenosti. Určitě nejsem úplně spokojený s výsledkem, ale naštvaný také nejsem a beru si z toho hodně pozitivních věcí. Už se nemohu dočkat dalšího závodu a děkuji všem za podporu,“ zhodnotil jedenáctý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď bude mít jeden víkend pauza, znovu se rozjede za čtrnáct dní v britském Silverstone. Zda se Filipovi podaří navázat na dnešní bodový příděl, to se dozvíme za dva týdny touto dobou.

 

Sdílet