Filip Salač v kvalifikaci šestnáctý

Druhým dnem pokračoval letošní jedenáctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu v rakouském Spielbergu. Na trať opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač jedenáctý a postoupil tak přímo do Q2, kde skončil na šestnáctém místě.  

Poslední trénink znamenal pro Filipa jedenácté místo a další výsledkové zlepšení oproti předchozím tréninkům. „Ráno byl cíl dostat se do Q2, a to se povedlo, ale nebyl jsem spokojený, protože jsem nezajel ani jedno kolo, které by se mi povedlo na 100 %, buď mě někdo zbrzdil, nebo jsem se špatně chytil,“ okomentoval poslední volný trénink Filip.

Kvalifikace se bohužel Salačovi nepodařila podle představ a do zítřejšího závodu odstartuje z šestnácté pozice na roštu. „Kvalifikace byla klasická jako obvykle v kategorii Moto3, potřebujete jet ve skupině a já jsem si bohužel nedokázal ani jedno kolo připravit tak, aby mi to vyšlo, takže je z toho šestnáctá pozice a určitě to není dobré, ale závod je zítra a bude hodně těžké dostat se z této pozice dopředu. Uvidíme také podle počasí, tady se nikdy neví, jak to bude. Závod bude dlouhý. Děkuji všem za podporu,“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v Michelin Grand Prix of Styria rozehrají jezdci kategorie Moto3 již od 11:00 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Sdílet