Filip Salač má za sebou první volné tréninky

Dnes odstartoval volnými tréninky program jedenáctého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na rakouském okruhu Speilberg. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí CarXpert PrüstelGP, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zahájil víkend osmnáctým místem v odpoledním tréninku, odpoledne byl čtrnáctý.

První trénink Filip zahájil na tvrdých jetých pneumatikách a s časy byl spokojený. Pro druhou část dne volil český jezdec stejnou strategii a na zítřejší kvalifikaci mu tak zbyly čtyři nové sady měkkých pneumatik. Ty by mu mohly pomoci k dobrému výsledku.

„Myslím si, že dnes to byl zatím nejlepší den v týmu CarXpert PrüstelGP. Celý den jsme jezdili na tvrdých pneumatikách a snažil jsem se přijít na limit. Časy na těch pneumatikách byly hodně dobré. Také zástupci KTM byli spokojení. Za mě tedy dobré. Mám dobrý pocit na motorce, hledal jsem limity a jsem zase o krůček dál s chápáním motorky. Zítra budu mít čtyři sady nových pneumatik, dvě na ráno a dvě na kvalifikaci. To je super a už se těším. Musíme ještě udělat drobné změny na nastavení. Mám trochu problém s odskakováním předku v rychlejších zatáčkách. Každopádně koukneme na data a už se těším na zítra, nejdůležitější bude, aby se povedla kvalifikace, protože minule se nepovedla a ten závod pak byl o dost těžší. Budu se soustředit hlavně na kvalifikaci, abych se dostal do Q2. Děkuji všem za podporu,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto3 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

 

Sdílet