Kozojedy u Plzně přivítaly jezdce evropského šampionátu

O víkendu 7. – 8. srpna 2021 odstartoval druhý podnik mistrovství Evropy a to na domácí půdě.
Mistrovství Evropy se u nás naposledy konalo před sedmi lety a to v Uhlířských Janovicích. 
Nyní se této endurové akce ujal pořadatel KP enduro Klub, který už několik let pořádá pěkné klasické soutěže národního mistrovství. 
Na jezdce čekal okruh o délce 60 km zdejším kopcovitým terénem s technicky náročnými pasážemi. V každém kole se jely tři měřené rychlostní zkoušky extrém, enduro a cross. Jezdci absolvovali tři kola jak v sobotu, tak v neděli. Sobotní soutěž byla pro jezdce hodně náročná a stála je mnoho sil. Ze soboty na neděli vydatně pršelo a za těchto obtížných podmínek se na start nikomu nechtělo. Výjezdy se málo komu podařilo vyjet napoprvé a síly ubývaly. Ve sjezdech bylo obtížné udržet rovnováhu na uklouzaných kořenech a místo na motorce, jezdci přijeli dolů vedle ní. O samotné obtížnosti svědčí, že z přihlášených 123 evropských jezdců dojelo nedělní soutěž pouze polovina.
V těchto náročných podmínkách se absolutním vítězem druhého podniku evropského šampionátu stal jezdec ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky a Dukly Praha Kryštof Kouble, kterému se na domácí půdě dařilo a s plným počtem bodů se po dvou odjetých podnicích ujímá vedení v tomto seriálu. Druhý skončil polský jezdec Dominik Olszowy a třetí místo obsadil italský jezdec Enrico Rinaldi.

Sdílet