Plochodrážní junioři se v Rovně neztratili

Plochodrážní omladina má za sebou souboje o evropský primát v kategorii do 125 ccm v roce 2021. Do ukrajinského Rovna se vydal kvartet našich mladíků a opravdu se neztratili. Pravda ve chvíli, kdy vznikají tyto řádky, stojí osmou hodinu na hraničním přechodu do normálního světa, ale čekání jim snad zpříjemní vzpomínky na skvělé vystoupení.

Atmosféra bezmála deseti tisíc příznivců v hledišti a také výsledkový úspěch. Nejlepší z nich, desetiletý slánský Karel Průša, navázal na úspěchy minulých let a vybojoval finálovou účast. Jenom kontakt s mantinelem a pád ho připravil o medaili. Celkově obsadil čtvrté místo. Druhým jezdcem, který se probojoval do závěrečných bojů ze třetího místa ve své skupině, byl pardubický Dominik Hrbek, který nakonec obsadil celkové osmé místo. Jen bod od postupu dělil třetího českého účastníka. Plzeňský Matěj Frýza skončil ve své skupině pátý, první pozice mimo postupové příčky. Nejmladší z našich chabařovický Petr Marek pak obsadil ve své skupině desáté místo.

V každém případě byla naše výprava mezi čtyřiadvaceti účastníky z devíti zemí vidět. Pevně věříme, že tato parta, kterou tvoří spolu s jezdci a rodiči také lidí kolem střediska mládeže ve Slaném zúročí nabité zkušenosti a uspěje už třeba za čtrnáct dní v bitvě o světové tituly v německém Diedenbergenu.

Foto: Jesper Veldhuizen

Sdílet