Filip Salač bere pět bodů

V neděli 8. srpna vyvrcholil letošní desátý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu startoval z osmnáctého místa, ale po dobrých úvodních kolech se propracoval na hranici nejlepší desítky. Cílem nakonec projel jako jedenáctý a připsal si dalších pět bodů.

Ranní warm-up znamenal pro Filipa jedenácté místo a spokojenost před závodem. „Ráno pršelo, poprvé jsem jel na motocyklu KTM na vodě, ale bylo to dobré, zajel jsem si pneumatiky do závodu. Pak jsem byl čtyři další kola na jiných pneumatikách a dostal jsem se rychle do tempa,“ popsal dopolední část neděle Salač.

V závodě se českému zástupci podařil start a rychle se dostal na bodované pozice. Po pěti kolech stabilně jezdil na hranici nejlepší desítky. Trať postupně osychala a pneumatiky do mokra začaly být pro jezdce přítěží Filipa Salače nevyjímaje. TOP 10 sice český jezdec neudržel, ale stále se držel na bodovaných pozicích. Cílem nakonec projel jako jedenáctý a připsal si 5 bodů do tabulky šampionátu.

„Do závodu jsem měl docela dobrý start, ale jel jsem na mokrých pneumatikách na suchém nastavení, takže to ze začátku docela klouzalo a pak to začalo osychat, tak jsem se začal dostávat do rytmu a bylo to lepší. Každopádně jedenácté místo není můj nejlepší výsledek, ale jsem s víkendem spokojený. Nečekal jsem, že to půjde takhle dobře na KTM. Za mě dobré a teď se budeme soustředit na příští víkend. Už se nemohu dočkat, díky všem, kdo mě podporují,“ zhodnotil desátý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď zůstává ve Spielbergu, kde se jezdci utkají o další mistrovské body hned příští víkend. Zda se Filipovi podaří navázat na dnešní bodový příděl, to se dozvíme za týden touto dobou.

 

Sdílet