Filip Salač ve druhém tréninku devátý

Dnes odstartoval volnými tréninky program desátého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na rakouském okruhu Speilberg. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí CarXpert PrüstelGP, jejímž jezdcem je nově také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten zahájil víkend devátým místem v odpoledním tréninku.

Ranní trénink byl pro českém jezdce prvním od Velké ceny Sachsenringu, obsadil třiadvacátou pozici. Odpoledne se Filipovi dařilo lépe a výsledkem byl čas 1:37,144 a devátá pozice. „Konečně skončila ta nekonečná pauza a dlouhé čekání na závody. Jsem tady v novém týmu. V prvním tréninku jsem při prvním výjezdu vůbec nechápal, co se děje, protože motorka fungovala úplně jinak, ale postupně jsem se do toho začal dostávat a cítil jsem, že by to mohlo být dobré. Ve druhém tréninku jsem každé kolo lépe poznával potenciál motorky. Zjišťoval jsem, co mohu a nemohu, zajel jsem hned na začátku tréninku čas 1:37,4 a byl jsem myslím druhý. Ve konci jsme nevěděli, jestli začne pršet, či nikoli. Všichni nasadili nové pneumatiky, tak jsem je dal také. Zajel jsem docela slušné kolo a je z toho deváté místo pro dnešní den. Vůbec jsem to nečekal, strašně mě to těší a určitě mě to nabudilo. Jsem rád, že ta motorka očividně funguje. Na rovinkách jede také docela dobře, tak uvidíme, jak to bude dále ve víkendu, ale už jsem motivovaný na zítra a musíme ještě máknout, abychom doladili každý detail do zítra a do neděle,“ okomentoval první den v novém týmu Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto3 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne.

Sdílet