Úspěšný výjezd českých juniorů na MS

Na jednorázový závod juniorského mistrovství světa vyrazila i česká čtveřice motokrosových závodníků. Ve třídě 125 ccm hájil české barvy reprezentant Adam Máj, v nižší kubatuře 85 ccm to byl Přemysl Zimek a člen ACCR Czech Talent Teamu Vítězslav Marek a mezi nejmladšími závodníky na motocyklech o objemu 65 ccm se představil Stanislav Pojar.

Stanislav Pojar, nejmladší člen české výpravy, skončil ne celkovém devátém místě ve třídě 65 ccm se ziskem 18. bodů. Světový závod v řeckém Megalopolis ovládl Maďar Katona. Jako sedmnáctý byl hodnocen Adam Máj ve třídě 125 ccm. Mezi soupeři na silných dvoutaktních stojích předvedl vyrovnaný výkon.

Na pětaosmdesátce odjel sbírat zkušenosti Přemysl Zimek. Ten bohužel nebodoval a v cíli byl klasifikován na 39. pozici. Radost českým fanouškům udělal Vítězslav Marek, který první jízdu vyhrál a ve druhé dojel třetí. Získal stejně bodů jako Mattia Barbieri z Itálie, ale rozhodovalo umístění ve druhé jízdě, v té byl rychlejší Ital. Víťa Marek si tak do sbírky svých cenných trofejí připisuje zisk titulu vicemistra pro rok 2021! V týmovém hodnocení jsme skončili šestí. Vítězem týmové klasifikace se stala Itálie před Maďarskem a Holandskem.

Sdílet