Na Rallysprintu Fulnek – Odry více než sedmdesátka vozů

Šampionát jednodenních závodů pokračuje ve dnech 6. – 7. srpna Rallysprintem Fulnek – Odry. K soutěži na severu Moravy se přihlásila více než sedmdesátka posádka, na které čeká šest rychlostních v okolí Fulneku a Oder.

Soutěž figuruje v kalendářích FIA CEZ Historic Rally, Autoklub Rallysprint Série, Autoklub České Trofeje v rally historických automobilů a Poháru 2+. Hlavní favority třetího klání šampionátů RSS a Poháru 2+ je potřeba hledat mezi jezdci se speciály Rally2. Těch se do závodu přihlásilo deset, konkurovat jim bude vůz Mini JCW WRC Tomáš Kůrky, Mitsubishi Proto Martina Semeráda či „evo devítka“ Pavla Ševčíka. Mezi „er pětkami“ si to o prvenství zřejmě rozdá nastupující mládí (Adam Březík) a zkušení harcovníci (Roman Odložilík, Vojtěch Štajf, Martin Vlček a Karel Trněný). Atraktivním závodním vozem pak bude Ford Sierra RS Cosworth Jiřího Navrátila.

V rámci Rallysprint Série nechybí mezi přihlášenými úřadující šampión Jan Dohnal (Renault Clio S1600). Do role jeho největších konkurentů musíme pasovat Davida Štefana, Egona Smékala, Martina Lehkého či Petra Zedníka. Sekundovat se jim budou snažit „mladé pušky“ – účastník ERC3 Junior Daniel Polášek, Petr Daniel či premiant za volantem „er dvojky“ David Ševčík. Desítka dvojic bude soupeřit na Fulnecku a Odersku v rámci Čermák a Hrachovec ADAM Cupu 2021. V seznamu přihlášených najdeme letos nejrychlejší Jaroslava Petráše, Jana Pilaře a Tomáše Arnošta.

V rámci České Trofeje HA je přihlášeno jedenáct dvojic, hlavními taháky jsou Lada VFTS Martina Černého či BMW 2002 TI Aleše Jirátka. Slavnostní start závodu proběhne v pátek 6. srpna v 17:30 hodin na náměstí ve Fulneku. Na tratě rychlostních zkoušek pak posádky vyrazí ze servisu ve Fulneku v sobotu 7. srpna v 9 hodin. Závodit se bude ve dvou sekcích po třech rychlostních zkouškách, mezi nimi čeká na posádky kontrola přeskupení na náměstí v Odrách. První posádky očekáváme v cíli po 15. hodině.

Naše soutěž je podruhé v historii spojena s Trabant Rally Fulnek – Odry. Tuto akci odstartuje páteční výstava Trabant veteránů na Náměstí Komenského ve Fulneku, na sobotu je naplánována „Spanilá jízda“ mezi průjezdy soutěžních automobilů na RZ Fulnek. Více informací najdete na oficiálních stránkách soutěže.

Vrcholem doprovodných akcí na fulneckém náměstí, které pro vás připravilo MKC Fulnek, bude v sobotu 7. srpna od 17 hodin program společnosti Cirkus trochu jinak. Ti předvedou novocirkusovou inscenaci Cvičme v rytme, která je plná akrobacie, žonglování a tance. Od 19 hodin pak soutěžně-kulturní víkend ve Fulneku zakončí koncerty hudebních skupin Civilní obrana a populární slovenské kapely DESMOD.

Rallysprint Fulnek – Odry proběhne ve dnech 6. – 7. srpna v okolí Fulneku a Oder v souladu s platnými omezeními Ministerstva zdravotnictví. Místní obyvatele, diváky a fanoušky rallysportu prosíme na základě doporučení KHS po celou dobu konání Rallysprintu Fulnek – Odry 2021 dodržovat následující opatření:

– V místech, kde není možné dodržet minimální rozestupy 2 metry je nutné nošení roušky i ve venkovním prostředí (zejména v místech administrativní a technické přejímky, případně servisu).

– Všichni účastníci Rallysprintu Fulnek – Odry 2021, tedy posádky, pořadatelé i diváci jsou povinni na vyzvání pořadatele, PČR či pracovníka KHS předložit doklad o bezinfekčnosti (očkování, prodělání nemoci, platný PCR či antigenní test)

– Maximální počet účastníků na jednom volném prostranství je 1500 lidí.

„Přítomnost diváků v okolí rychlostních zkoušek Rallysprintu Fulnek – Odry je na jejich vlastní osobní odpovědnosti, včetně respektování a dodržování aktuálních hygienicko-protiepidemických opatření vydaných Ministerstvem zdravotnictví České republiky,“ doplňuje šéf organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

Více informací k soutěži bude po začátku července zveřejněno na oficiální stránce www.rally-sprint.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Rally Fulnek – Odry

 

Sdílet