Skvělé výkony jezdců FULLINRACE ACADEMY v Grobniku částečně zhatila smůla

Čtvrtý víkend letošní sezóny TCR Eastern Europe na trati nedaleko chorvatské Rijeky přinesl týmu Petra Fulína radost z čisté rychlosti, ale bohužel také frustraci ze smolného odstoupení. Carol Wittke se dvakrát dostal na stupně vítězů, Petr Čížek pak vinou vady materiálu přišel o možné vítězství.

Druhá polovina šampionátu začala skvěle. V pátečním tréninku se oba jezdci FULLINRACE ACADEMY dostali na první dvě pozice a vypadalo to, že celý víkend se ponese v dobrém duchu. „Auta jsme rychlostně vytáhli na maximum a s tím jsem velmi spokojen. Trénink dopadl skvěle, v kvalifikaci měl Petr problém a musel startovat ze čtvrté řady, ale Carol zajel výborně a o chlup mu utekla pole position,“ hodnotí počínání svých jezdců Petr Fulín. Wittkemu uteklo vítězství v kvalifikaci o 84 tisícin sekundy. V sobotním závodě se nakonec německý jezdec udržel v nejlepší trojce a podruhé v sezóně dosáhl na stupně vítězů. U Petra Čížka přetrvávaly problémy z kvalifikace, ale po zisku sedmé příčky měl do nedělní jízdy vyrazit z prvního místa na roštu.

Tým na autě mosteckého jezdce zapracoval a poškozený díl vyměnil. „Měnil se splitter a nedokážu si to vysvětlit, patrně vinou únavy materiálu vypadl a Petr měl po závodě. Je to zdrcující, protože vedl a s Tomášem Pekařem měli na zbytek pole náskok. Vím, že se historie neptá, kvůli čemu kdo odstoupil a jak těsně někdo nedosáhl na pole position, ale prostě mě to mrzí. Rychlostně není důvod k nespokojenosti, věřím, že Petr smůlu konečně prolomí a doufám, že Carol si udrží formu i do dalších závodů,“ dodává Fulín k výkonu týmu.

Carol Wittke ve druhém závodě zajel nejrychlejší kolo a během víkendu v Grobniku se ke třetímu místu tabulky přiblížil na rozdíl šesti bodů, další příležitostí na sběr bodů pro něj a pro Petra Čížka bude předposlední srpnový víkend na Slovakia Ringu.

Sdílet