Jedu na dřeň posedmé na trati závodu o život

Projekt Jedu na dřeň se sedmým rokem postavil na startovní čáru závodu, na jehož konci stojí záchrana lidského života. Našim posláním je hledat potenciální dárce kostní dřeně, kteří jsou ochotni dát nemocným s leukémií naději na život.  Za šest ročníků se podařilo pro Český národní registr dárců dřeně získat 3 310 potenciálních zachránců života, což je statisticky 27 zachráněných lidských životů.

MXGP v Lokti jako první zastávka roku 2021

„Spolu s Autoklubem České republiky vybíráme akce, kde máme šanci na co nejvyšší počet nově registrovaných dárců. Motorkáři a fanoušci motorsportu obecně prokazují, že jim osud nemocných není lhostejný a jdou ostatním příkladem,“ říká za Jedu na dřeň Jan Čada.

Motokrosové mistrovství světa v Lokti se ukázalo jako vhodná volba pro start sezony. Do Českého národního registru dárců dřeně se během závodního víkendu v Lokti zapsalo 101 nových fanoušků motorsportu ve věku 18-35 let, kteří tak dávají naději na život pacientům s leukémií.

Největším vítězstvím v životě je zachránit život někoho jiného

Pacientů s leukémií přibývá, a ne každý má to štěstí, že svého zachránce najde. Registr dárců kostní dřeně je tak potřeba neustále rozšiřovat. Ideálními kandidáty na zachránce života jsou pak lidé ve věku 18-35 let. „Nábor do registru dárců kostní dřeně dělám už přes dvacet let. Za tu jsem s kolegy zapsala do registru přes 20 000 lidí a z toho více než 100 jich už kostní dřeň darovalo. Nečekejte na to, až onemocní někdo z vašich kamarádů a známých. Darujte naději na život. A co je v životě důležitější než naděje?“

Zdena Wasserbauerová, propagátorka Českého národního registru dárců dřeně

Motorističtí sportovci jdou příkladem

V našich závodnících podporujeme fair play jednání na tratích. Spravedlnost, podpora a pomoc druhému v nouzi jsou základními vlastnostmi správného jezdce, který si je potom odnáší do reálného života, ve kterém je zúročí. Život s námi ale fair play nehraje a onemocnět leukémií může kdokoliv z nás. Proto jsme i v letošním roce podpořili tento smysluplný projekt, díky kterému může být zachráněn nejeden lidský život.“

Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky

Další zastávkou JND bude tradiční Barum Czech Rally Zlín během posledního srpnového víkendu.

 My se nevzdáváme!

Stačí nám pár minut vašeho času. To nejdůležitější je ale vaše odhodlání. Chuť stát se tím či tou, jež může někomu rozhodnout závod o přežití. Zařídit výhru časovky, v níž jde doslova o každou minutu.

Jdete do toho? Chcete věnovat naději na návrat na trať života? Stačí nás najít na některé z akcí, jejichž jsme letos součástí! Budete naším spolujezdcem?

 Jan Čada                                                                               

produkce a propagace JnD 2019, jan@reklamni-inzenyri.cz, +420 608 726 090, www.jedunadren.cz

FB:  facebook.com/jedunadren   INSTAGRAM: @jedunadren  Youtube: Jedu na dřeň

 

Sdílet