Štefan s Králem úspěšně reprezentovali na Rallye Weiz 2021

Ve dnech 15. až 17. července hostilo hlavní město východního Štýrska Rallye Weiz 2021. V rámci reprezentace ČR se jí zúčastnila i posádka David Štefan – Josef Král s vozem Peugeot 208 Rally4 se startovním číslem 18. V Central Rally Trophy v rámci kalendáře FIA European Trophy se jednalo o třetí závod. 

Spolu s FIA Evropským mistrovstvím historických vozidel činilo startovní pole 84 účastníků z 4 evropských zemí, kteří se sešli již ve čtvrtek na slavnostním startu uprostřed města. Nespočet fanoušků motoristického sportu nadšeně využilo příležitosti obdivovat auta zblízka a popovídat a vyfotit se závodníky poté co loňská Rallye Weiz byla zrušena.

Páteční etapa s 6 RZ se odjela za slunečného počasí, ale již na RZ1 dostala naše posádka náhradní čas v důsledku havárie jednoho z předních vozů. Po prvním dni byla naše posádka na 14. místě absolutně, 10. místě v Central Rally Trophy a druhá v kategorii ERT2 a ve dvoukolkách.

„Do závodu jsme vstoupili celkem opatrně s cílem hlavně dojet a sbírat body do ERT. Hodně nás zaskočilo, jak jsou tamní asfalty kluzké i za sucha. Na výsledky jsme se prvně podívali až po poslední rztě a byli příjemně překvapeni druhým místem ve 2WD. Na sobotu byl plán pokračovat ve stejném tempu, a hlavně neudělat žádnou hloupou chybu. Přeci jenom těch míst, kde se to dalo rozbít bylo dost. V sobotní dopolední sekci to nakonec byl hlavně boj o přežití, kluzké asfalty za mokra připomínaly spíš led. Občas to byla celkem divočina, ale podařilo se nám vyvarovat větších chyb a ztrát. Po projetí cíle poslední RZ jsem se konečně dozvěděl výsledky a byl jsem hrozně překvapený a šťastný. Velkou radost mi udělaly přicházející zprávy s gratulacemi, nečekal jsem, že to vůbec bude někdo sledovat. Závěrečná sprška šáňa od našich skvělých mechaniků na cílové rampě bylo krásné zakončení úspěšného tažení,” zhodnotil závod český reprezentant

 

Sdílet