Kryštof Kouble v Estonsku dvakrát v TOP5

Odjel se další díl seriálu MS enduro na estonském ostrově Saaremaa. Start a cíl byl ve městě Kuressaare. Pořadatel pro jezdce připravil okruh o délce 50 km se třemi měřenými rychlostními zkouškami, který absolvovali v sobotu a v neděli čtyřikrát. Povrch na těchto zkouškách byl převážně písčitý, který se s každým průjezdem několika desítek jezdců měnil a stával se těžším a technicky náročnějším. Soutěž byla zajímavá tím, že vstupní měřený prolog a zároveň poslední měřená zkouška sobotního a nedělního dne se jela na travnaté městské pláži a parku.

Na třetím podniku letošního šestidílného seriálu startoval také člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Kryštof Kouble. První den skončil na pátém místě ve své třídě Junior 2. Druhý den si umístění vylepšil. Skončil na neméně oblíbeném čtvrtém místě. Pódium mu uteklo o několik vteřin. Za tento víkend připisuje ve své třídě 24 světových bodů a posunuje se tak v celkovém pořadí na šesté místo. Pomalu smazává ztrátu z prvního dne portugalské soutěže, kde získal pouze jeden bod kvůli poruše zapalovací svíčky na měřené rychlostní zkoušce.
Jeho dosažené výsledky v této soutěži jsou o to cennější, neboť na tomto písčitém povrchu v lesních pasážích se u nás soutěže nejezdí.  Tento víkend seriál pokračuje další soutěží ve švédském Skovde.

Sdílet