Komise ZAV zasedla v polovině roku

Ve čtvrtek 24. června proběhlo další zasedání Komise Závodů automobilů do vrchu. Přítomni byli téměř všichni členové komise a hlavním bodem programu bylo zhodnocení dosavadního průběhu sezóny a výhled na její druhou polovinu. Nechybělo ani několik návrhů na zlepšení v dlouhodobém horizontu.

Mezi hosty zasedání komise byl také generální sekretář Autoklubu České republiky Tomáš Kunc. Tomu členové komise poděkovali za mimořádné úsilí pro konání závodů v době, kdy se kvůli pandemické situaci nikde jinde v Evropě nezávodilo. Úspěšně tak byly odjety oba podniky Ecce Homo. Dalšími hosty byli pořadatelé z Ústí nad Orlicí, kterým komise předložila návrh, zda by uspořádali dva podniky v sezóně, tedy kromě podniku Mistrovství České republiky také samostatně FIA IHCC. Přítomní zástupci pořadatelského týmu Jiří Janák a Zdena Urbanová návrh posoudí. Zároveň byla trati v Ústí prodloužena s drobnými připomínkami licence.

Byl schválen návrh ,příštího roku přidělit v rámci absolutní klasifikace každému klasifikovanému jezdci v obou kategoriích 1 bod, aby bodovalo více jezdců. V rámci diskuze dospěla komise k závěru, že její součástí by měl být také odborník na performance factor FIA, který by pomáhal novým jezdcům s výpočtem a zařazením do skupin. Od roku 2023 se plánuje zavedení performance factor FIA také pro Kategorii 2. Komise se rovněž zabývala požadavky směrem k časoměřičské skupině ve věci správného označování vozidel pro výsledkovou dokumentaci. Vše bylo projednáno s hlavní časoměřičem.

Komise také již v dubnu schválila reprezentanty pro ME a IHCC a výši jejich příspěvků. V současné době probíhá v kooperaci s dotačním úsekem Autoklubu České republiky podepisování reprezentačních smluv a jejich postupné plnění s reprezentanty. Jednání se týkalo také předběžné nominace na FIA Hill Climb Masters v Portugalsku ve dnech 8. – 10. října, pro kterou by vybraní čeští zástupci – členové národního teamu, měli získat jednorázovou podporu ve výši 150 000 Kč. Kapitánem českého národního teamu byl určen předseda komise Josef Michl. Dále komise konstatovala, že účast na podnicích národního šampionátu nebude vynucována, každý jezdec by se měl zúčastnit národního mistrovství a využít možnosti připravit se na mezinárodní podniky. Reprezentanti by se též měli účastnit posezonního lázeňského a předsezonního zimního soustředění pro zlepšení fyzické kondice. Tento návrh je ale zatím pouze k diskuzi.

Disciplínu bohužel čekají také změny v kalendáři. Z důvodu opožděné opravy povrchu nebude možné uspořádat podnik Baba Pezinok. Do termínu tohoto podniku se přesouvají ze svého původního termínu Bánovce. Termín již má také vyhlášení MČR, které proběhne v budově Autoklubu České republiky 6. listopadu. Vyhlášena bude sezóna 2020 i 2021. Komise také začíná plánovat kalendář pro sezónu 2022 i zastoupení v příslušných FIA komisích.

Sdílet