König na Slovensku pláchl soupeřům a vyhrál dva závody

Dojet do cíle s náskokem 30 vteřin je málo vídaná záležitost. A přesně takovou dominanci předvedl Oliver König hned dvakrát v poháru Alpe Adria na Slovensku, v rámci kterého se pořádá také domácí šampionát. „Lépe to nešlo, takže spokojený jsem, ale ani ne tak z vítězství, jako spíš z času z kvalifikace nebo z nových poznatků,“ prohlásil König z týmu Movisio. V příštím víkendu ho čekají závody kategorie Supersport 300 při MS superbiků.

König a pak enkláva polských nebo tureckých jezdců. Tak vypadaly závody na Slovakia ringu. Český jezdec tak navázal na předchozí akci v Chorvatsku, kde rovněž opanoval dva závody. „Konkurence se nepodceňuje, ale zvítězil jsem s náskokem kolem třiceti vteřin, takže tam byla z naší strany nadvláda. Já se zaměřoval na odjetá kola a nabraná data,“ prohlásil Oliver König, pro kterého je prioritní šampionát superbiků. A tak se zaměřoval na nastavení motorky.

Zkoušeli jsme hlavně nové pneumatiky a staré se vzorkem, na kterých se cítím lépe. Porovnávali jsme data a měnili nastavení, aby se mi také na slickách jelo dobře,“ upřesnil pražský motocyklový jezdec, který na minulém závodě supersportů potvrdil své ambice. V Itálii završil svoji stíhací jízdu osmým místem. Podobné výsledky chce předvést také na závodech šampionátu superbiků v Nizozemsku, které se pořádají v příštím víkendu v Assenu.

Během prázdnin si König program zpestřil flat trackem, tedy populární americkou verzí ploché dráhy. Tato disciplína je oblíbená například Valentinem Rossim, závodníci na ní jezdí ve smyku, procvičují reakci a cit na plyn. König si na štěrku zazávodil v minulém týdnu společně s Filipem Salačem, který se zúčastňuje mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii Moto 3.

Strašně jsem si to užil, byla to sranda se vším všudy. Filip pořídil také týmová trička, takže to mělo úroveň a ostudu jsme myslím neudělali. Filipa to taky chytlo, o víkendu jel i další podnik v Kopřivnici a bojoval o podium,“ popsal König, který bude mít na programu před akcí v Nizozemsku jeden test a trénink v tělocvičně. „A čeká mě také nějaká brigáda,“ dodal s úsměvem závodník.

Sdílet