Pohár veteránů pokračoval v Mariánských Lázních

Veteran Car Club Mariánské Lázně uspořádal již 22. ročník jízdy, která byla další soutěží MČR Poháru historických vozidel. Neopakovatelnou kulisou jsou každoročně prostory pivovaru Chodovar v Chodové Plané, které poskytují tolik potřebné zázemí pro účastníky soutěže.

Pořadatelům dělala vrásky kovidová opatření, ale nakonec všechno se ctí zvládli. „Dlouho jsme nevěděli, zda vůbec budeme soutěž konat, ale podpora z Autoklubu ČR nás přesvědčila a jízdu jsme uspořádali,“ řekl ředitel soutěže Jiří Markuzzi.

Do Chodové Plané na nádvoří pivovaru se v sobotním chladném, ale slunečném počasí sjelo téměř 120 posádek historických vozidel všech kategorií. Po desáté hodině se účastníci vydali na trať soutěže, která vedla úžasným přírodním prostředím lázeňského trojúhelníku. Účastníci soutěže v Mariánských Lázních projeli středem města v těsné blízkosti kolonády a pokračovali směrem na městečko Mnichov známé svými mumiemi mnichů v místním kostele. Potom si užívali průjezd nádherným údolím řeky Teplé až do Bečova, který je znám nalezením a vystavením relikviáře sv. Maura, druhou nejvýznamnější památkou ČR. Při přejezdu krajinou Slavkovského lesa účastníci obdivovali úžasné výhledy daleko do krajiny a v závěru soutěže se mohli občerstvit v rázovité restauraci u zámečku Kladská s výhledem na přírodní rezervaci Kladské rašeliny. Po více než 70 kilometrech se účastníci vrátili do pivovaru v Chodové Plané, kde je čekalo vyhodnocení a závěr soutěže.

Soutěžící plnili v průběhu jízdy jednoduché úkoly a záleželo především na šikovnosti posádky vozidla, jak si s nimi poradí.

Na závěr je třeba poděkovat celému pořadatelskému sboru za bezvadnou práci.

František Čečil

Vítězové jednotlivých kategorií:

AUTO do 1945 – Mayer Ladislav    AERO 30

AUTO od1946 do 1970 – Silovská Klára  Fiat 600D

AUTO od 1971 – Jedličková Kristina  MG Midget

MOTO do 1945 – Krieglstein Petr  BSA S 30

MOTO od 1946 do 1970 – Brož Pavel  ČZ 502 skútr

MOTO od 1971 – Lukáš Miloslav  Jawa 350

Absolutním vítězem se stal Krieglstein Petr na anglickém motocyklu BSA S 30 z roku 1930.

Sdílet