Do kalendáře přibyl další závod mistrovství světa

Česká republika bude hostit letos již dvanáctý podnik mistrovství světa! Rozhodla o tom plochodrážní komise Mezinárodní motocyklové federace FIM. V neděli 22. srpna se uskuteční na pardubickém oválu závod mistrovství světa na dlouhé ploché dráze – Long Track World Championship Challenge.

Po zrušení závodu v německém Schesselu byla plochodrážní komise FIM ve složité situaci. AMK Zlatá přilba Pardubice se rozhodl pomoci plochodrážnímu sportu a především sportovcům. Ve chvíli, kdy nebyl pořadatel takovéhoto závodu, Pardubičtí pořadatelé našli volné kapacity a dokázali se přizpůsobit původnímu termínu.

Na své si přijdou i fanoušci tohoto krásného sportu. Den před tím mohou navštívit Challenge na klasické dráze ve slovenské Žarnovici a po cestě zpátky si užít druhý víkendový závod v Pardubicích.

Možná se mnozí divíte, co budou dělat speciály na dlouhou dráhu v Pardubicích. „Samozřejmě i my víme, že patří do Mariánských Lázních. Jenže současná těžká doba si žádá i někdy hodně zvláštní rozhodnutí. Víme, že v Mariánských Lázních se hodně pracuje, ale opravit mantinely na kilometrovém oválu, aby odpovídaly současným bezpečnostním předpisům, to dá nejenom hodně práce, ale především i obrovské náklady. Věříme, že se na tamní kilometrový ovál závody mistrovství světa brzo vrátí, nemůže se však tak stát v letošním roce,“ uvedl Petr Moravec, viceprezident Autoklubu ČR pro motocyklový sport.

Pardubice budou v letošním roce hostit nejen tři podniky mistrovství světa, ale také dvě mistrovství Evropy.

Sdílet