MXGP LOKET 2021 SE BLÍŽÍ

Velký sportovní svátek – Velká cena České republiky v motokrosu – je za dveřmi! Západočeský Loket bude po nucené roční pauze opět hostit ve dnech 24.-25. července 2021 letošní pátý podnik seriálu MXGP. Kolotoč Mistrovství světa v motokrosu se k nám přestěhuje z nizozemského Ossu.

Kromě tradičních tříd MXGP a MX2 v Lokti uvidíme i závod evropského šampionátu třídy EMX OPEN a EMX 2T, sledovat budeme také zajímavé závody MS třídy WMX (ženy). Na startu nebudou chybět světová motokrosová esa královské třídy MXGP, jako například Ital Cairoli, Nizozemec Herlings, Slovinec Gajser, Španěl Prado a další, navíc budeme moci fandit i českým reprezentantům! Sobotní program nabídne tréninky a obě finálové jízdy tříd EMX a WMX, neděle už pak bude patřit pouze MXGP a MX2. Na startu se z českých závodníků představí Petr Polák a Jakub Terešák ve třídě MX2, oběma se na úvodních dvou podnicích MS již podařilo bodovat, zastoupení budeme mít i v dalších kategoriích. Zkušený pořadatel AMK Loket v AČR nechystá žádné překotné změny. Profil tratě „Loketské serpentiny“ i její zázemí zůstávají beze změn.

Smlouvu o pořádání závodu MS v motokrosu v Lokti uzavřel Autoklub České republiky. Pod pokličku vyjednávání s promotérskou agenturou Infront nám dal nahlédnout jeho prezident Jan Šťovíček: „Letošní MXGP v Lokti je první ročník po podpisu naší dlouhodobé smlouvy s promotérem. O podmínkách jsme vyjednávali několik měsíců. Nakonec se mi podařilo prosadit, že smlouva bude uzavřena za pro nás výhodnějších podmínek než dosud a na pět let, což je v mezinárodním měřítku naprosto výjimečné. Rozhodujícím faktorem byla dlouhodobá důvěra promotéra v pořadatele i v Autoklub ČR jako jednu z nejvýznamnějších národních federací v rámci Mezinárodní motocyklové federace FIM. A také jsme využili příležitosti, kterou přinesla doba covidová, kdy řada organizátorů to na letošek vzdávala. Pořadatelé v Lokti v čele se Zdeňkem Dvořákem jsou opravdu zkušení a jsem přesvědčený, že týmy i fanoušky čeká opět perfektně zorganizovaný víkend,“ očekává prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

Diváci budou muset mít platný PCR nebo antigenní test, případně potvrzení o očkování, nebo o prodělané nemoci, a to ve formátu platném v rámci EU. Otestovat se bude možné i při vstupu do závodiště, pro urychlení odbavení však doporučujeme mít vše výše uvedené již s sebou. Informace ohledně maximálního možného počtu přítomných diváků uvedeme ve druhé tiskové zprávě v týdnu před závodem, stejně tak zda bude divákům umožněn vstup do paddocku. O obojím se zatím stále jedná. Ubytování si diváci mohou najít buď na dostupných internetových portálech okolních měst (Loket a Karlovy Vary), nebo mohou využít prostorné tábořiště, které je vybaveno pitnou i užitkovou vodou včetně toalet. Samozřejmou součástí zázemí je shower truck s možností pohodlného vysprchování za poplatek.

„Po loňské neplánované pauze jsme velice rádi, že můžeme u nás v Lokti opět uspořádat podnik seriálu mistrovství světa. Přípravy jsou již v plném proudu a děláme vše pro to, abychom jezdcům a divákům připravili kvalitní zázemí,“ dodává ředitel závodu Zdeněk Dvořák z pořádajícího AMK Loket v AČR.

Předprodej vstupenek:

https://www.ticketportal.cz/event/Mistrovstvi-sveta-v-motokrosu-MXGP-2021

 

Podrobné informace včetně krátkých rozhovorů s vybranými českými reprezentanty přineseme v týdnu před závodem. Součástí budou i startovní listiny všech tříd a časový harmonogram. Rozhodně si nenechte tuto velkolepou sportovní motoristickou akci ujít!

Sdílet