Salač a König jedou o víkendu Flat Track v Chabařovicích!

Disciplína Flat Track, která pochází původem z USA, nabírá na popularitě a oblíbenosti. Pravidelně se v závodech mistrovství republiky představuje více a více startujících. Domácího šampionátu se vedle českých účastní i zahraniční jezdci, zejména z Rakouska. Druhý závod se koná v sobotu 3. července na plochodrážním oválu v Chabařovicích. A na startu budou i reprezentanti a účastníci mistrovství světa silničních motocyklů Filip Salač a Oliver König.

Ve startovním poli nalezneme početnou skupinu rychlých závodníků. Nejsilnějším pilotem je náchodský rodák Jiří Kraus, kterému zdatně sekunduje Ervín Krajčovič nebo Kamil Peuker. Nechybí ani několik nováčků, kteří disciplínu okusili teprve nedávno. Krajčovič dostal pro letošní rok permanentní účast na závodech mistrovství světa. V sobotu se po několika letech vrátí na dráhu Jan Halbich.

V Chabařovicích se v rámci přípravy objeví také dvojice silničních závodníků Oliver König a Filip Salač. „Postavit si flattrackovou motorku bylo mým snem a konečně se mi to povedlo! V úterý jsme to poprvé s Filipem vyzkoušeli na oválu v Kostěnicích. Motorka funguje, Filipa to napoprvé moc bavilo. Rozhodli jsme se, že v rámci tréninku pojedeme závodit. Závod nám určitě pomůže i v přípravách na silniční závody, protože mít pod kontrolou zadní kolo je na motorce alfa omegou. Moc se na tento víkend těšíme. Rád bych pozval všechny fanoušky do Chabařovic, aby poznali tuto vzkvétající disciplínu,“ vzkázal Oliver König, kterého mimo jiné uvidíme i na domácím srpnovém závodě mistrovství světa superbiků v Mostě.

Sdílet