Veteráni pod Křemešníkem 2021

První podnik Mistrovství ČR – Poháru historických vozidel Asociace veteran car clubů AČR pořádal minulou sobotu Český Veteran Klub AČR. Veteráni pod Křemešníkem startovali z Hánova Mlýna za Zajíčkovem a jeli do Dobré Vody u Pelhřimova, kde bylo i závěrečné vyhodnocení soutěže a předání cen.

V mimořádném vedru tropického dne soutěž absolvovalo 73 posádek, dva účastníci do cíle nedojeli.  Trať měřila skoro 80 km  a po cestě čekalo na startující šest soutěžních úkolů zaměřených na technické (jízda koly po prknech, demontáž svíček a montáž na hlavě motoru) i dovednostní a odhadní schopnosti (odhad teploty na kapotě nebo nádrži vozidla, házení  klínových řemenů, odhad vzdálenosti  a rozpoznání motoristických předmětů v pytli). Zcela byly eliminovány pokusy najít něco na webu s použitím mobilních telefonů.

Ocenění zasluhují všichni pořadatelé z Českého Veteran Klubu, kteří ve vedru poctivě stáli na soutěžních stanovištích, všichni soutěžící za absolvování i pořadatelé z obcí na trase závodu.

Vyhodnocení předběžných výsledků bylo do půl hodiny po dojetí posledního účastníka, protesty nebyly podány žádné.

„Absolutním vítězem se stal Lukáš Hrdlička s vozem Fiat 600D z roku 1969 s pouhými 8 trestnými body! Nejstarším vozidlem byl Peugeot 201 z roku 1921, nejstarším motocyklem BSA M21 600 SV z roku 1947. Dámskou soutěž vyhrála Miloslava Nováková s vozidlem VAZ 2101 z roku 1974,“ informoval Zdeněk Brádka, předseda Českého Veteran Klubu AČR.

Kompletní výsledky soutěže najdete tady.

Desetidílný Pohár historických vozidel pokračuje další soutěží první červencovou sobotu 22. ročníkem Srazu historických vozidel v Mariánských Lázních.

Sdílet