Filip Salač přestupuje do týmu PrüstelGP

Na jedné straně nejlepší životní výsledek v podobě druhého místa ve Velké ceně Francie, na straně druhé průběžně až třináctá pozice v tabulce šampionátu Moto3. Minulý víkend historicky poprvé pole position v kvalifikaci, a pak nedokončený závod. Filip Salač se rozhodl v sezóně jak na houpačce pro nový impuls – změnit tým.

Před sezónou se jediný český jezdec v seriálu MotoGP, kategorie Moto3 netajil ambicemi jezdit pódiová umístění. „Poslední období bylo pro mě demotivující. Potřebuji změnu a nový impuls, proto jsme se se současným týmem oboustranně domluvili na ukončení smlouvy,“ řekl Filip Salač.

„Vzájemně jsme se s Filipem Salačem dohodli, že v sezóně 2021 nebudeme pokračovat ve spolupráci,“ potvrdil Mirko Cecchini, majitel Snipers Teamu, a vzkázal: „Českému jezdci jsme vděčni za výsledky a emoce, které jsme spolu během dvou sezón zažili. Filipovi přejeme skvělou budoucnost v jeho kariéře.“

„Děkuji Mirkovi Cecchinimu za všechno, co pro mě Snipers Team udělal, určitě se nerozcházíme ve zlém. Byly to skvělé zážitky a výborná zkušenost, život jde dál,“ reagoval Filip.

Filip Salač už nebude startovat teď o víkendu v Assenu. Do kolotoče MotoGP se vrátí po červencové přestávce 8. srpna na Red Bull Ringu, a to v barvách týmu PrüstelGP. Za něj si odbyl debut ve světovém šampionátu před dvěma lety. „Nejdu do neznáma. Vracím se k týmu se stejnou a odzkoušenou crew, s jakou jsem jezdil v roce 2019 svoji první sezónu v Moto3. A já mám za sebou další dva roky zkušeností. Hodně jsem zvažoval a věřím, že právě tohle je pro mě správným krokem, novou motivací, kterou teď potřebuji,“ vysvětlil Filip Salač.

Filip Salač za Prüstel GP v sezóně 2019

 

 

 

 

 

„Jsem moc rád, že se nám tato pro Filipa potřebná změna podařila vyjednat. Pro budoucnost jeho kariéry je nový impuls v podobě přestupu do týmu, který už zná, pro něj to pravé,“ okomentoval Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

„Po několika smutných týdnech našeho týmu se těšíme na další spolupráci s Filipem Salačem, která začne prvním závodem v Rakousku a potrvá až do konce sezony. V závěru roku 2019 nás opustil a odešel do týmu Snipers na motocykl Honda. Myslíme si ale, že Filip je zkušený jezdec a na KTM se dokáže adaptovat opravdu rychle. Závodit na místě Jasona pro Filipa nebude jednoduché, ale on to určitě zvládne,“ uvedl Florian Prüstel, Managing Director Prüstel GP.

Sdílet