Aktuality z 279. zasedání Prezídia Autoklubu ČR

V úterý 15. června 2021 proběhlo 279. zasedání Prezídia Autoklubu České republiky. Vzhledem ke zlepšující se pandemické situaci postupně rozbíhají sezónu všechny disciplíny motoristického sportu. Oproti loňsku se snad podaří uskutečnit i plánované akce zájmové činnosti.

Jednání v Heinzově síni zahájil úvodním slovem prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. Informoval o změně ve vedení Národní sportovní agentury, novým předsedou je Filip Neusser. Agentura nyní řeší personální záležitosti a vyřizuje zbylé žádosti o dotace. Jan Šťovíček informoval, že Autoklub ČR jako jedna z mála národních sportovních federací zajišťuje očkování pro reprezentanty, činovníky a další zájemce. S poskytovatelem vakcinace je dohodnutý co nejrychlejší možný termín očkování druhé dávky.

Viceprezident pro péči o děti a mládež Matěj Smrž informoval o novém světovém šampionátu pro závodníky ve věku 10 až 14 let v miniracingu, na jehož přípravě se od začátku významně podílel. Radostnou skutečností je fakt, že se ho účastní i české jezdkyně a jezdci v rámci FIM MiniGP Alpe Adria Series. A dvakrát se pojede i u nás v Chebu.

Petr Moravec, viceprezident pro motocyklový sport, zhodnotil zahájení sezóny, konala se hlavně disciplína enduro, má za sebou již tři závody.

V oblasti automobilového sportu je nejvíce rozjetá rally, od Šumavy už se může konat i s diváky, informoval viceprezident Jiří Valenta. Před zahájením je sezóna autokrosu, ještě v červnu se koná první závod rallycrossu.

František Čečil, viceprezident pro zájmovou činnost, podal zprávu o konání volební konference Asociace veteran car clubů AČR, složení výkonného výboru na další období se nezměnilo. Letos je naplánován kompletní desetidílný seriál Mistrovství ČR Pohár historických vozidel AVCC AČR.

Volební konferenci má za sebou i Asociace caravan clubů AČR, ve výkonném výboru došlo k jedné změně. Informoval o tom Vladimír Chomát, předseda Asociace.

Dlouhou přestávku bez možnosti setkávání má kvůli koronaviru za sebou Klub závodníků veteránů, jehož členové se mohli naposledy sejít na výroční schůzi na podzim 2019. Snad se letos podaří ve druhé polovině roku další setkání uspořádat, doufá Evžen Erban, předseda Klubu závodníků veteránů. Členové o termínu budou včas informováni.

Příští zasedání Prezídia Autoklubu ČR se bude konat v úterý 7. září 2021.

Sdílet